ULICA TABAŠNICA

Okončani radovi na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže

Okončani su radovi na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže duž Ulice Tabašnica, koja je smještena između Ulice Skenderija i Obale Maka Dizdara.

Za realizaciju ovog projekta iz budžeta Općina Centar izdvojeno je 128.819 KM, a za radove je bilo zaduženo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. 

Radovi su započeli na osnovu sporazuma kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić, u ime finansijera projekta, i direktor Rusmir Salić, u ime realizatora projekta. 

Na dionici od 140 metara urađena je zamjena fekalne kanalizacije promjera 300 mm, te 14 priključaka na novu kanalizacionu mrežu iz Ulice Hamdije Kreševljakovića. 

Pomenuto komunalno preduzeće je također bilo zaduženo za izradu investiciono-tehničke dokumentacije i stručni nadzor. U okviru istog projekta također je završena sanacija i postavljanje novog asfalta duž kompletne Ulice Tabašnica.

Također, radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na sanaciji dijela šetališta i obližnjeg stepeništa koje povezuje Obalu Maka Dizdara i Ulicu Tabašnica. Ovom prilikom će biti ugrađene nove ploče, te sanirano mini stepenište što predstavlja završnu fazu projekta rekonstrukcije fekalne kanalizacione mreže duž Ulice Tabašnica. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti