PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U ponedjeljak Help Desk sesija – „Akvizicija novih kupaca, prodaja i razvoj poslovanja“

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“.
U ponedjeljak Help Desk sesija – „Akvizicija novih kupaca, prodaja i razvoj poslovanja“

Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.

 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo organizuju sljedeću Help Desk sesiju pod nazivom „Akvizicija novih kupaca, prodaja i razvoj poslovanja“ na kojoj ćete imati priliku kroz pitanja i odgovore družiti se sa Damirom Maglajlićem izvršim direktorom Bit Alijanse. Damir ima više od 20 godina iskustva u razvoju poslovanja, te posjeduje sveobuhvatno razumijevanje tržišta rada zahvaljujući svom iskustvu u različitim sektorima.

 

Učesnici Help Desk sesija za preduzetnike  mogu biti pravne osobe definisane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Kantona Sarajevo ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog preduzeća sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.

 

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem formulara za prijavu putem sljedećeg linka: https://forms.gle/9LnZ8K71BiUYQmzWA. Također, organizatori navode da na formularu za prijavu učesnici navedu specifična pitanja kako bi se voditelj sesije mogao pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.

 

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti