PROJEKAT „NOTE SU ŽIVOT“

Predstavljena autorska kompozicija „Himna generacija“

Jučer je na sceni javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ održana završna manifestacija projekta „Note su život“ na kojoj je premijerno izvedena autorska kompozicija i prikazan video spot pod nazivom „Himna generacija“.

Hor koji je izveo kompoziciju su činili mladi i generacije treće životne dobi, članovi Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“. Sam projekat je protekla četiri mjeseca realizovalo Udruženje „Muzička radionica Note“ uz finansijsku podršku Općine Centar u okviru javnog poziva za predaju prijedloga projekata koji su finansirani iz budžeta za 2023. godinu. U ime Općine Centar manifestaciji su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

 

-Ima jedna jako zanimljiva stvar u ovom projektu. Djeca odrastaju i sazrijevaju, a stariji bivaju sve mlađi i živahniji, puniji života. Ako je to bio cilj projekta mislim da je on ispunjen. Prošle godine su Udruženje „Muzička radionica Note“ i mališani sa područja ove lokalne zajednice napravili divnu autorsku kompoziciju „Centar u srcu“ koja je odmah postala naša nezvanična himna. Čestitam svim učesnicima projekta na dobro obavljenom poslu i na profesionalnosti koju su pokazali kroz ovaj projekat, kazao je načelnik Mandić u svom obraćanju nakon što mu je uručena zahvalnica.

 

Pored premijernog izvođenja nove kompozicije međugeneracijski hor je također izveo i osam kompozicija dobro poznatih našoj publici poput Sarajevo ljubavi moja, Djevojko mala, Da sam ja netko i druge.

 

Kako je realizator projekta naveo u projektnom prijedlogu kroz ovaj projekat cilj je bio napraviti međugeneracijsku saradnju kroz sudjelovanje u muzičko-horskim radionicama. U sam projekt je uključeno 50 osoba različitih polova i životne dobi sa određenim vokalnim sposobnostima, a učesnici su odabrani na audiciji.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti