Podijeljeni novogodišnji paketići za romsku djecu

U prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“, danas je za svu djecu romske populacije organiziran dječji program i podjela novogodišnjih paketića koje je obezbijedila Općina Centar.

U ime općinskog načelnika Srđana Mandića na današnjoj dodjeli paketića prisutnima se obratila dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić poželjevši mališanima sretnu i uspješnu novu godinu.

Predsjednik Udruženja „Kali Sara - Romski informativni centar“ Dervo Sjedić zahvalio se Općini Centar što je obezbijedila novogodišnje paketiće za romsku djecu, ali i na sveukupnoj podršci romskoj populaciji.

-Općina Centar nastavlja sa programom podrške romskoj djeci u procesu obrazovanja i na ovaj način. Želim poželjeti svima najljepše želje u novoj 2024. godini, a zahvaljujem se Općini Centar u svoje lično ime i u ime svih Roma sa područja općine Centar, poručio je predsjednik Sejdić.

Današnjoj manifestaciji u ime Općine prisustvovala je i Lejla Dizdarević pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Općina Centar godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra. Realizacijom mnogobrojnih aktivnosti nastoji poboljšati položaj romske nacionalne manjine.

Želja rukovodstva Općine Centar je da nastavi proces uključivanja Roma u sve segmente društvenog života, omogući njihovu potpunu ravnopravnost i pruži im jednake mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti