PROJEKAT AFIRMACIJE MODERNOG PLESA U OSNOVNIM ŠKOLAMA SA CENTRA

Sutra plesni performans mladih Udruženja „Živimo balet“

Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa „Živimo balet“, uz finansijsku podršku Općine Centar, sutra organizije program „Afirmacija modernog plesa u osnovnim školama“.
Sutra plesni performans mladih Udruženja „Živimo balet“

Program je namijenjen polaznicima sa prebivalištem na području općine Centar, koji pohađaju osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, „Safvet-beg Bašagić“ i „Hasan Kikić“.

Završni plesni performans će se održati u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar" u Ulici Jelića 1, sa početkom u 19,30 sati. Ulaz na performans je slobodan.

Iz Udruženja su izrazili veliku zahvalnost Općini Centar i općinskom načelniku Srđanu Mandiću, na podršci i afirmaciji baletne umjetnosti i modernog plesa. 

Projekt „Afirmacija modernog plesa“ je trajao tri mjeseca, a sa mladima su se družila tri izvrsna plesna edukatora i to: Daniela Knežević, Ivan Salonsky i Zulejha Kečo. Organizator i koordinator projekta je Nataša Hajdarević.

Zainteresovanost osnovaca je bila velika, a ovom prilikom iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane građane i građanke da prisustvuju završnom plesnom performansu. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti