Održana 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

U četvrtak, 28. decembra 2023. godine održana je 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Općinsko vijeće na današnjoj sjednici usvojilo je Odluku o proglašenju boračkih udruženja od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Centar, kao i Odluku o utvrđivanju kalendara za obilježavanje značajnih događaja i datuma Općine Centar.

Većinom glasova usvojena je Odluka o privremenom finansiranju potreba Općine Centar Sarajevo za period januar – mart 2024. godine

Usvojena je i Odluka o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnog prostora Općine Centar u ulici Radićeva 4a, dok Odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar u ulici Valtera Perića 4 nije dobila potrebnu većinu glasova.

Podršku vijećnika nisu dobili prijedlozi odluka o dodjeli u zakup stanova u ulicama Abdića 2/pr; Alipašina 35/su; Bolnička 4/su; Hamdije Kreševljakovića 12/ta; Hamdije Čemerlića broj 16/I; Mehmed paše Sokolovića 4/pr; Mjedenica 5/pr; Obala Kulina bana 17/pr; Sutjeska broj 2/I i Vrazova 24/pr.

Podržani su i prijedlozi odluka o imenovanju i razrješenju članova Komisije za poslove iz stambene oblasti, Drugostepenog organa za žalbe, Savjeta Mjesne zajednice Soukbunar“ i Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti. 

Podršku Vijeća nije dobio Prijedlog Statuta Općine Centar Sarajevo, a vijećnici su usvojili Poslovnik o izmjeni i dopuni Poslovnika Općinskog vijeća Centar, kao i Program rada Općinskog vijeća Centar.

Vijećnici su k znanju primili Informaciju o tužbi općinskog načelnika protiv Općinskog vijeća Centar, Informaciju o presudi Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Informaciju o trenutnom stanju procesa Centralne banke. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti