NAČELNIK UGOSTIO UČENIKE SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE

Budući fotografi posjetili Općinu Centar

Načelnika Općine Centar Srđana Mandića posjetili su učenici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije zajedno sa v.d. direktoricom Jasnom Čolović-Rosić i profesorom Emilom Makašem.

U znak zahvalnosti na uspješnoj saradnji, učenici su načelniku Mandiću poklonili fotografiju sa izložbe fotografija „Centar u srcu" koja je bila  predstavljena na svečanoj sjednici Općine Centar, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 Na pomenutoj izložbi predstavljeni su radovi učenika trećih i četvrtih  razreda koji su svojim objektivima uhvatili ljepotu i životnost našeg grada.

 

-Želim se zahvaliti ovim mladim ljudima i poručiti da Opština ima u planu ove godine raditi dosta projekata i aktivnosti, tako da se nadam će vam naša lokalna zajednica sve više biti inspiracija za lijepe fotografije, kazao je načelnik Mandić.

 

 -Specifičnost naše škole koja je smještena na Ilidži, jeste da je pohađaju učenici sa područja cijelog Kantona Sarajevo, a na području općine Centar imamo i prostorije za realizaciju školskih radionica, na kojima učenici rade praktičnu nastavu, tako da smo jednim dijelom i dio ove lokalne zajednice, područila je v.d. direktorca Čolović-Rosić. 

 

 

Izložba fotografija „Centar u srcu“ trenutno je postavljena u JU „Centar kulture i mladih“ u Jelićevoj i otvorena na posjetu svim zainteresiranim građanima.

Današnjem susretu prisustvovala je i  v.d. predsjednica školskog odbora Srednje tehničke škole Dijana Parla.