PANJINA KULA OD BROJA 2 DO BROJA 19

Prvi sloj asfalta do kraja ove sedmice

U dosadašnjem toku radova na sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Panjina kula između brojeva 2 i 19, koji su započeli krajem februara ove godine u dužini od 210 metara, radnici angažovane građevinske firme „Demus“, mašinski su uklonili stari oštećeni asfalt i podlogu umjesto koje su postavili novu.

U toku je nivelacija postojećih šibera za vodu i šahtova za odvodnju. – Ukoliko nam dozvole vremenske prilike do kraja ove sedmice planiramo postaviti prvi sloj asfalta na jednom dijelu ove saobraćajnice između raskrsnica ulica Panjina kula, Gornja Breka i Humka, kako bismo omogućili neometan saobraćaj motornih vozila i kretanja pješaka ovom veoma frekventnom saobraćajnicom. Nakon toga planirano nastaviti radove na dijelu Panjine kule između ulica Humka i Bardakčije. Najveći zastoj u realizaciji ovog projekta,osim vremenskih prilika, čine nepredviđeni radovi koji se odnose na priključke komunalnih preduzeća, objasnili su predstavnici izvođača radova. 

 

Projektom je također predviđena i ugradnja novih betonskih ivičnjaka. U završnoj fazi projekta angažovana građevinska firma će uraditi postavljanje vertikalne i iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Finansijer projekta je Općina Centar u čijem budžetu je za sanaciju ovog dijela Ulice Panjina kula obezbijeđen iznos od 203.438 KM.

 

Za nadzor projekta je zadužena firma „Radis“. 

 

Projektu sanacije je prethodila rekonstrukcija separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula od broja 2 do broja 111, koju je realizovalo Kantonalno  Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Za realizaciju ovog projekta također je potrebna finansijska sredstva obezbijedila Općina Centar iz svog budžeta u iznosu od 988.587 KM.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti