Obavještenja

26.07.2016.
Mladima obezbijeđena nastava iz oblasti grafičkog dizajna
U budžetu Općine Centar Sarajevo za 2016. godinu izdvojena su sredstva u iznosu od dvije hiljade maraka Udruženju za kulturu i umjetnost „Art Grupa“ za realizaciju projekta „Centar za dizajn - edukacija iz oblasti softwarea za grafički dizajn“.
17.05.2016.
Poziv mladima za dostavu planova za pokretanje vlastitog biznisa
U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar nastavlja sa pružanjem finansijske podrške iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih sa područja središnje sarajevske općine kroz sufinasiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
13.05.2016.
Proglašeni pobjednici fotofestivala učenika srednjih škola Općine Centar
U Galeriji Centra za mlade na Gorici u četvrtak, 12. maja 2016. godine otvorena je izložba 20 najboljih fotografija prispjelih na javni konkurs „Kulturno-historijske institucije općine Centar Sarajevo“ na kojoj su proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg takmičenja.
08.05.2016.
Povodom Dana mladih općine Centar posađena mladica japanske trešnje
U parku kod Druge gimnazije u nedjelju 8. maja 2016. godine članovi Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih su u saradnji sa komunalnim preduzećem „Park“ posadili mladicu japanske trešnje (Drvo mladosti). Povod je obilježavanje 8. maja, kojeg je Općinsko vijeće Centar proglasilo Danom mladih općine Centar.
08.05.2016.
Općina Centar poklonila mladima besplatan koncert
U prepunom Domu mladih, u okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u subotu 7. maja 2016. godine održan je besplatan koncert za mlade na kojem su nastupile sarajevske rock grupe „Bolero“, „Regina“ i „Pocko & New Primitives Songs“.
07.05.2016.
Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar
U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u subotu 7. maja 2016. godine na platou ispred Vječne vatre otvoren je Info centar na kome je postavljen štand sa promotivnim materijalima.
06.05.2016.
Potpisani ugovori o poticaju samozapošljavanja mladih
U prostorijama Općine Centar, u petak, 6. maja 2016. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o finansiranju pokretanja vlastitog biznisa sa nezaposlenim mladim osobama iz Centra. Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 50 hiljada maraka.
05.05.2016.
Za projekte mladih Općina Centar izdvojila 25.000 KM
U prostorijama Općine Centar, u četvrtak, 5. maja 2016. godine upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima omladinskih organizacija čiji su projekti dobili finansijsku podršku Općine Centar.
15.04.2016.
Učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“ pokazali najbolje znanje iz matematike
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
13.04.2016.
Općinsko takmičenje osnovaca iz matematike
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ u Sarajevu (Gorica 27), u četvrtak 14. aprila 2016. godine, bit će održano općinsko takmičenje učenika iz matematike.
22.02.2016.
Upis u besplatnu školu audio i video montaže i produkcije
Centar za mlade Gorica koji djeluje u okviru Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, svoje aktivnosti realizira u prostorijama smještenim u Ulici Avde Jabučice 52 na Gorici. Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno je 80.000 KM za finansiranje rada Centra i dodatnih 45.000 KM za projekte koji se u njemu realiziraju.
19.02.2016.
Počinje odbojkaško takmičenje učenika osnovnih škola sa Centra
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ organizira i ove godine tradicionalno općinsko odbojkaško takmičenje za dječake iz 11 osnovnih škola sa područja Centra.
17.02.2016.
Posjete učenika predstavama Narodnog pozorišta
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Sarajevo, tokom februara 2016. godine nastavljene su posjete učenika osnovnih škola iz Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Planirano je da tokom ovog mjeseca 385 učenika iz sedam osnovnih škola besplatno pogleda tri predstave.
15.02.2016.
Nastavak Sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta
Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja. Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je besplatan Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta sa područja Centra. Nakon završetka raspusta 15. februara nastavljene su aktivnosti, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 28.000 maraka.
12.02.2016.
Nastavak besplatne škole košarke za osnovce
U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra. Nakon završetka raspusta 11. februara nastavljena je škola košarke, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 5.000 maraka.
11.02.2016.
Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce
U prvom polugodištu školske 2015/2016. godine Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizovala je prvi dio projekta besplatne škole gimnastike. Nakon završetka raspusta 9. februara nastavljena je škola gimnastike, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 5.700 maraka.
10.02.2016.
Za prevoz djece sa posebnim potrebama izdvojeno 12.000 KM
Općina Centar Sarajevo, u budžetu za 2016. godinu, izdvojila je 12.000 KM za prevoz djece sa posebnim potrebama, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.
18.01.2016.
Termini rada besplatnih sekcija za mlade na Gorici
Centar za mlade Gorica djeluje u okviru Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, a svoje aktivnosti realizira u prostorijama smještenim u Ulici Avde Jabučice 52 na Gorici. Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno je 80.000 KM za finansiranje rada Centra i dodatnih 45.000 KM za projekte koji se u njemu realiziraju.
14.01.2016.
Okončana škola košarke za prvo polugodište
U želji da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizirala besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
13.01.2016.
Općina Centar obezbijedila besplatan prevoz za 189 učenika
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama iz budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza. Na ovaj način učenicima se želi osigurati da na vrijeme i bezbjedno stižu u školu. Za besplatan prevoz učenika iz ovogodišnjeg budžeta središnja sarajevska Općina izdvojila je 56.000 maraka.