Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste

U prostorijama Općine Centar Sarajevo upriličen je 28. februara 2018. godine susret načelnika dr. Nedžada Ajnadžića sa uspješnim mladim sportistima Ajlom Bašić, Mirnesom Bektaš, Amilom Jusufbegović i Edinom Puhalom. Prijemu je prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić čestitao je mladim sportistima na njihovim uspjesima jer oni na najbolji način predstavljaju ovu lokalnu zajednicu, Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

 

-Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put, i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju državu. Kao nagradu za rezultate koje postižete, izdvojit ćemo, u skladu sa našim mogućnostima, finansijska sredstva. Općina Centar će nastaviti finansijski podržavati razvoj sporta i ostvarivanje dobrih sportskih rezultata, kazao je Ajnadžić.

 

Edin Puhalo poznat u javnosti kao „Iron Puki“ aktuelni je WBC prvak Mediterana, interkontinentalni prvak u WBF asocijaciji i UBF prvak Evrope.

 

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci koju su mi pružili u proteklom periodu. Prije nekoliko dana na priredbi polufinala elitnog WBSS (World Boxing Super Series) turnira u njemačkom Nürnbergu pobijedio sam Hamzu Wanderu iz Ugande i na najbolji način predstavio i sebe i svoju državu. Općina Centar je jedna od rijetkih institucija koja na ovakav način pomaže perspektivnim sportistima, istakao je Puhalo te načelniku Ajnadžiću uručio zahvalnicu za podršku u borbi za WBC titulu prvaka Mediterana.

 

Amila Jusufbegović, članica teniskog kluba Winner iz Sarajeva, državna prvakinja u tenisu u kategoriji juniorki do 16 godina, zahvalila se načelniku Ajnadžiću na prijemu.

 

-Pobjedom protiv Sare Mikače prije nekoliko dana postala sam državna prvakinja u tenisu u kategoriji juniorki do 16 godina. Sretna sam i ponosna nakon što sam uspjela ostvariti pobjede u pet mečeva zaredom i osvojiti titulu najbolje u BiH. Nadam se da ću se u narednom periodu uspjeti plasirati i na međunarodna takmičenja, kazala je Jusufbegović.

 

Ajla Bašić, članica Atletskog kluba „Sarajevo“ i Atletske reprezentacije BIH u kategoriji mlađih juniorki također se zahvalila Općini Centar na podršci koju pruža mladim i perspektivnim sportistima.

 

Mirnesa Bektaš , članica Karate kluba Bosna osvojila je naslov prvakinje Evrope u karateu na 45. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju.

 

-Početkom februara održano je evropsko prvenstvo, gdje sam u kategoriji U-21 seniora osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu i to je prva medalja sa evropskog prvenstva za karate za našu zemlju, pojasnila je Bektaš.