Općina podržala izlet za preko 200 mladih sa područja Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar organiziralo je u subotu 14. jula 2018. godine besplatni izlet za sve zainteresirane mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.

Više od dvije stotine mladih sa područja ove lokalne zajednice uživalo je u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

 

Načelnik Općine Centar zajedno sa saradnicima i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić posjetili su mlade u Ajdinovićima i ovom prilikom razgovarali sa njima o raznim temama kako bi se dodatno popravio položaj ove populacije u društvu.

 

-Ovo je samo jedan od projekata koji poduzima Općina Centar zajedno sa Vijećem mladih u cilju većeg uključivanja mladih u programe koje nudi ova lokalna zajednica i podizanja nivoa omladinskog aktivizma. Vijeću mladih je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta dodijeljeno 10 hiljada konvertibilnih maraka za njihove programske aktivnosti na implementaciji Strategije za mlade Općine Centar. Također, Općina Centar realizuje niz projekata kao što su podrška pokretanju vlastitog biznisa, edukacija za programere, sufinansiranje rješavanja stambenog pitanja, pa sve do stipendiranja studenata i učenika. Drago nam je što ste se okupili na jednom mjestu kako bi uživali, a u narednom periodu očekujemo i da se još aktivnije uključite u procese odlučivanja i da svojim idejama doprinesete podizanju standarda života mladih u općini Centar, kazao je načelnik Ajnadžić.

 

Željko Vukša Fejzić, predsjednik Vijeća mladih se zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću na podršci koju su do sada imali, ali i na izletu koji im je omogućila ova lokalna zajednica.

 

-Zaista nam je lijepo u ovom prirodnom ambijentu gdje smo imali priliku da se zabavimo i opustimo. Ovo je bila i prilika da se mladi upoznaju međusobno i da se ostvare nova prijateljstva. Međutim, naša posjeta Ajdinovićima nije bila isključivo kako bi se samo zabavili. Mnogo smo razgovarali međusobno o tome kako unaprijediti radi Vijeća mladih, ali i u dijalogu sa načelnikom Ajnadžićem i predsjedavajućom Karačić smo iznijeli određene ideje kako dodatno pomoći mladim ljudima i unaprijediti njihov položaj u društvu. Nadam se da će ovakva praksa biti nastavljena i u budućnosti, istakao je Vukša Fejzić.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti