Sve veći broj mališana uključeni u treninge kroz projekat „365 sport plus“

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
Sve veći broj mališana uključeni u treninge kroz projekat „365 sport plus“

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Općina Centar je sa projektom „365 sport plus“ otišla najdalje kada je u pitanju istinska podrška sportu. Projekat je započeo početkom januara, a nastavlja se i u ljetnom periodu za vrijeme trajanja školskog raspusta kako bi mališani na što kvalitetniji način uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja iskoristili svoje slobodno vrijeme.

 

Mališanima je na raspolaganju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet, dok univerzalne škole sporta i borilačkih vještina završavaju sa krajem juna. Za projekat vlada veliko interesovanje, kako djece tako i njihovih roditelja.

 

S obzirom da se na prvim treninzima pojavilo i po nekoliko stotina djece, Općina Centar je u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, te klubovima koji participiraju u ovom projektu obezbijedila i dodatne termine.

 

Najveće interesovanje vlada za besplatnu školu tenisa, koju pohađa preko 300 mališana zbog čega su obezbijeđeni i dodatni termini. Treninzi se odvijaju čak devet puta sedmično na teniskim terenima na Koševu, a vode ih iskusni treneri ovog sporta.

 

Veliko interesovanje vlada i za školu fudbala koju pohađa preko 200 djece. Treninzi se odvijaju šest puta sedmično i to na igralištu FIS-a i pomoćnim terenima stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

 

Školu rukometa pohađa 94 djece, školu odbojke 89, džudo njih 84, školu košarke 72, a školu malog nogometa 30 djece.

 

Univerzalnu školu sporta u proteklom periodu pohađalo je 105 mališana, a univerzalnu školu borilačkih vještina njih 93.

 

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:administracija@csrsa.ba.

 

Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

 

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus

 

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti