Za opremanje učionica u OŠ „Hasan Kikić“ Općina izdvojila 5.335 maraka

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasminom Fazlić, posjetio je Osnovnu školu „Hasan Kikić“ gdje ih je ugostio direktor Almir Pleh. Povod posjete bio je uručenje zaključka kojim se iz općinskog budžeta odobrava 5.335 KM za nabavku školskih tabli, klupa i stolica.

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, te osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.

 

Direktor Pleh se zahvalio Općini Centar koja se do sada pokazala kao najveći donator ove škole.

 

-Svake godine, koliko je to moguće, Općina Centar finansijski pomaže projekte škole. Imali smo podršku u obnovi naših prostorija, ali i unapređenju kvaliteta nastavnog procesa. Početkom mjeseca smo od Općine Centar dobili 6.000 za projekat proširenja učionica na čemu smo neizmjerno zahvalni. Nadamo se da će takav odnos Općina Centar zadržati i u narednom periodu i da će dobra saradnja biti nastavljena, istakao je Pleh.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad osnovnih škola koje i pored presude Ustavnog suda FBiH nisu vraćene u nadležnost jedinica lokalne samouprave.

 

-Općina Centar je u proteklim godinama izdvojila značajna sredstva za Osnovnu školu „Hasan Kikić“. Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, dodao je Ajnadžić.

 

Općina Centar je tokom proteklih deset godina izdvojila 147.528 KM za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti