Mališane i roditelje 5. maja u Pionirskoj dolini očekuje nezaboravan provod

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo koje će se realizovati od 2. do 9. maja 2018. godine, u Pionirskoj dolini u subotu 5. maja od 10 do 14 sati, planirano je održavanje ”Porodičnog i ekološkog dana Općine Centar Sarajevo”.

Tim povodom u Pionirskoj dolini održana je i konferencija za medije na kojoj su organizatori predstavili sve ono što će zainteresovani građani imati priliku da vide 5. maja.

 

Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport je istakla da je cilj navedene manifestacije pozvati roditelje sa djecom da uživaju u ekološkim radionicama, kulturnom programu i sportskim aktivnostima u jednom od najljepših prirodnih ambijenata u Sarajevu.

 

-Namjera nam je da istaknemo značaj porodice kao osnovne društvene ćelije. Pored roditelja sa djecom pridružit će nam se mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju… Općina Centar je pripremila niz manifestacija od 2. do 9. maja i nadamo se da će sve generacije pronaći nešto za sebe. Sve manifestacije će biti u potpunosti besplatne, pa tako i ova u Pionirskoj dolini, naglasila je Fazlić.

 

Organizator projekta je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a prema riječima direktora ove ustanove Senada Bostandžića, mališane na „Porodičnom i ekološkom danu“ očekuje nezaboravno druženje.     

 

-Organizovat ćemo ekološke radionice posvećene zaštiti prirode i životinja. Centralna pozornica u Pionirskoj dolini biće u funkciji kulturno umjetničkog programa, na kojem će učešće uzeti, kako najmlađi, tako i profesionalni umjetnici koji će dati doprinos obilježavanju ovog dana. Pored kulturnih i ekoloških radionica, tokom dana organizovat ćemo igre i sportske aktivnosti, u kojima će zajednički učestvovati roditelji i djeca. Za najuspješnije smo obezbijedili i prigodne nagrade, kazao je Bostandžić.

 

Direktor KJKP Park Alen Ramić je dodao da ovo preduzeće želi podržavati i učestvovati u ovakvim i sličnim projektima kojima se akcenat stavlja na porodicu kao osnovu svakog društva.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti