Škola poduzetništva Općine Centar

Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 1. do 14. decembra 2017. godine.
Škola poduzetništva Općine Centar

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

 

Škola poduzetništva je intenzivni trodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

 

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, te praktičnu aplikaciju znanja u formi kreiranja poslovnog plana.

 

Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu bit će realizovana od 1. do 4. decembra, za drugu od 5. do 7. decembra, za treću od 8. do 11, a za četvrtu od 12. do 14. decembra. Predavanja će biti održana u terminu od 10 do 15 sati. 

 

Saradnici Udruženja „Idea“ će raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika tokom šest mjeseci nakon završetka edukacije.

 

Svi zainteresovani za učešće na jednom od treninga se trebaju registrovati putem online obrasca koji se nalazi na http://bit.ly/2zpuWRL

 

Edukacija će biti organizovana u jedinstvenom prostoru – concept storea „Kutcha“ (Skenderija 15, https://www.facebook.com/kutchaCS/ ). Concept store Kutcha je jedan od start-up biznisa koje je općina Centar podržala kroz poticaje zapošljavanja mladih.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila: udruzenje.idea@gmail.com