Završeno općinsko takmičenje iz matematike za osnovce sa Centra

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ na Soukbunaru (Cicin Han 93) u petak, 9. marta 2018. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.

 

Takmičili su se učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda najbolja je bila Asja Ćatić  iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto osvojio je Osman Hadžić, učenik Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić", a treće Tarik Bajrović iz škole ''Isak Samokovlija''.

 

Od takmičara koji pohađaju osmi razred prvo mjesto osvojila je Uma Hasanović, drugoplasirana je Nejra Hajrić, dok je na trećem mjestu Armin Kadić – svi učenici škole  "Musa Ćazim Ćatić".

 

Od matematičara iz devetih razreda koji su se takmičili prvo mjesto sa istim brojem osvojenih bodova dijele Namik Hadžović i Adi Hujić iz škole "Musa Ćazim Ćatić, drugoplasirana je Amna Hadžihalilović, također učenica škole ''Musa Ćazim Ćatić'', dok treće mjesto sa istim brojem osvojenih bodova dijele Benjamin Šukalo iz škole ''Hasan Kikić'' i Basar Čarovac, učenik Osnovne škole ''Isak Samokovlija''.

 

U ekipnoj konkurenciji takmičenja učenikasedmih razreda prvo mjesto osvojila je škola ''Isak Samokovlija'', drugo OŠ "Musa Ćazim Ćatić" i treće škola "Safvet-beg Bašagić". Kad je riječ o takmičenju matematičara iz osmih razreda, u ekipnoj konkurenciji  na prvom mjestu je Osnovna škola ''Musa Ćazim Ćatić'', drugoplasirana je škola ''Hasan Kaimija'', a na trećem škola ''Isak Samokovlija''. Škola ''Musa Ćazim Ćatić'' ekipni je pobjednik i takmičenja učenika devetih razreda, drugo mjesto u toj konkurenciji zauzela je škola ''Isak Samokovija'', a treće Osnovna škola ''Alija Nametak''.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti