Počelo takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

U prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih (Jelića 1) u srijedu, 25. aprila 2018. godine počelo je takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar.
Počelo takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Prvog dana takmičenja bili su nastupi folklora i modernog plesa. Folklorne izvedbe su imali učenici iz šest osnovnih škola, dok su se sa numerama modernog plesa predstavili učenici iz osam osnovnih škola sa Centra. Na kraju prvog takmičarskog dana stručna komisija u sastavu: Sulejmen Skenderagić, Biljana Tešanović i Mirza Geljo, obavilajebodovanje nastupa i objavila rezultate.  

 

Iz oblasti folklora najbolji su bili učenici iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ sa izvedbom „Igre iz okoline Sarajeva“, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ „Alija Nametak“ za „Igre iz sarajevskog polja“, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ sa folklornom izvedbom „Bošnjačke igre iz starog Sarajeva“.

 

Iz modernog plesa najbolji su bili učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra (Ruža mix), drugo mjesto pripalo je učenicima Osnove škole „Isak Samokovlija“ (Mix 2018.), a treće mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ (Wich doctor David Seville).

 

 

Na kraju prvog dana takmičenja najboljima su uručene diplome i nagrade Općine Centar, za prvo osvojeno mjesto nagrada je 400 KM, za drugo 300 KM, a za treće 200 KM. Sredstva će biti uplaćena na račune škola i iskorištena za unapređenje rada školskih sekcija.

 

Takmičenje učenika osnovnih škola sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu se nastavlja danas u četvrtak 26. aprila 2018. godine od 10 do 13,45 sati, kada su na programu instrumentalna muzika, dramski prikaz i recital.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti