Vijesti

24.08.2022.
PROJEKAT SANACIJE ULICA U CENTRU
Nastavak radova u Ulici Tekija
Nakon stabilizacije vremenskih prilika radnici građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko su nastavili sa sanacijom Ulice Tekija. Prethodno su uklonjeni nanosi pijeska i građevinskog materijala koje je bujica tokom nevremena nanijela na glavnu saobraćajnicu
24.08.2022.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 35.000 KM
Besplatan prijevoz za učenike sa teškoćama u kretanju i njihove pratioce
Općina Centar Sarajevo je izdvojila 35.000 KM za prijevoz učenika sa teškoćama u kretanju i njihove pratioce. Troškovi se refundiraju djeci predškolskog uzrasta, te učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su nastanjeni i prijavljeni u općini Centar.
23.08.2022.
TRAJNA ZAŠTITA OD POPLAVA I BUJICA
Završeni radovi na uređenju dijela korita potoka Sušica
Građevinska firma „Mibral“ je okončala radove na realizaciji prve faze uređenja korita potoka Sušica.
23.08.2022.
ZBOG NEVREMENA POMJEREN POČETAK DEZINSEKCIJE
Sinoć započela preventivna dezinsekcija u Centru
Najavljena preventivna dezinsekcija koje je tokom vikenda trebala biti obavljena na devet lokacija u Centru je odgođena zbog velikog nevremena.
22.08.2022.
Započeli radovi na sanaciji Ulice Franje Račkog
Krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Bucomerc“ su započeli sa radovima na sanaciji Ulice Franje Račkog, ukupne dužine 220 metara.
22.08.2022.
PRAVOVREMENOM REAKCIJOM SPRIJEČENE DALEKOSEŽNE POSLJEDICE
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar dežurala na terenu tokom vikenda
S obzirom na izdato narandžasto upozorenje na moguće velike padavine i grmljavinu tokom vikenda uposlenici Službe za civilnu zaštitu Općine Centar su organizovali dežure na terenu. Obilne padavine u subotu su uzrokovale manja plavljenja podrumskih prostorija i probleme u odvijanju saobraćaja u ulicama Borak i Tekija.
19.08.2022.
OBEZBIJEĐENA FINANSIJSKA SREDSTVA ZA DODATNU NABAVKU UDŽBENIKA
Učenicima od 2. do 4. razreda biće refundirani troškovi kupovine udžbenika
U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport danas je u Općini Centar održan sastanak na kome su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, vijećnica Belma Kapo, te direktori 12 osnovnih škola i predstavnici vijeća roditelja škola. Tema je bila rješenje problema nabavke udžbenika za učenike od drugog do četvrtog razreda.
19.08.2022.
URUČENA OPREMA U VRIJEDNOSTI 16.555 KM
Opremanje JU „Centar za sport i rekreaciju“ za potrebe zaštite i spašavanja
Danas je na vanjskom igralištu FIS-a, kojim upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, obavljena primopredaja tehničke opreme koja se sastoji od manjih mašina, tehničkog alata, agregata za struju, te ostale potrebne opreme koju će uposlenici ove javne ustanove koristiti u slučajevima vanrednog stanja prirodne nesreće u spašavanju ljudi i materijalnih dobara, dok će u slučajevima redovnih aktivnosti opremu koristiti u svom svakodnevnom radu.
19.08.2022.
„FESTIVAL U CENTRU“
Mostarske mažoretkinje uljepšale festival u Radićevoj ulici
Sedmog dana manifestacije „Festival u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, najviše pažnje sugrađana su izazvale Mostarske mažoretkinje koje su u pratnji Duvačkog orkestra Zenica sinoć prodefilovale Radićevom ulicom.
19.08.2022.
Izdato narandžasto upozorenje zbog večerašnje jake grmljavine
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
19.08.2022.
OD 20. DO 22. AUGUSTA
Preventivna dezinsekcija na području općine Centar
Stručni timovi Javne ustanove „Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ će tokom vikenda na devet lokacija u Centru započeti sa preventivnom dezinsekcijom protiv velikog broja žohara i krpelja.
18.08.2022.
„FESTIVAL U CENTRU“
Veliki interes za dešavanja u Radićevoj ulici
Manifestacija „Festival u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, za svoj šesti dan imala je veliku posjećenost. Radićeva ulica bila sinoć krcata prolaznicima i znatiželjnicima koji su imali priliku uživati u raznovrsnom kulturnom i sportom sadržaju, te degustirati ponuđena jela i pića.
18.08.2022.
Započeli radovi na asfaltiranju dijela Tešanjske ulice
Danas su radnici građevinske firme „Bucomerc“ započeli sa asfaltiranjem dijela Tešanjske ulice.
18.08.2022.
NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO MZ „HRASTOVI-MRKOVIĆI“
Realizacija značajnih infrastrukturnih projekata
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar Belmom Kapo i Alenom Girtom održao sastanak sa stanovnicima Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“. Sastanak, koji je održan u prostorijama mjesne zajednice u Ulici Panjina kula do 78, vodio je sekretar Elvis Šatrović.
17.08.2022.
„FESTIVAL U CENTRU“ U RADIĆEVOJ ULICI
Promocija knjige „Četvrta violina“ obilježila peti dan festivala
Peti dan „Festivala u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, obilježila je promocija knjige „Četvrta violina“ autora Saše Savića. Promotor i razgovor sa autorom knjige je vodio naš poznati književnik Aleksandar Hemon. Urednik romana i pisac predgovora je Amer Tikveša.
17.08.2022.
ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA
Započeo projekat sanacije stepeništa na Koševskom brdu
Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji stepeništa i pješačke staze u Ulici Muhameda Hadžijahića između brojeva 42 i 44 na Koševskom brdu.
17.08.2022.
Izdato narandžasto upozorenje zbog sutrašnjih izrazito visokih temperatura
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
17.08.2022.
Tri nove procedure javni nabavki u Centru
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenulo još tri nove procedure javnih nabavki.
16.08.2022.
IZDVOJENO 30.000 KM
Donacija za opremanje stomatološkog kabineta Vrazova
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora između načelnika Općine Centar Srđana Mandića i prim. dr. Amele Brčkalija, zamjenice generalnog direktora Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Abela Baltića.
16.08.2022.
„FESTIVAL U CENTRU“ U RADIĆEVOJ ULICI
Teatarskim reflektorima dočaran glamur filmskog festivala
Drugu godinu zaredom tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, Općina Centar organizuje manifestaciju pod nazivom „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici.