Uručeni vaučeri članovima udruženja demobilisanih boraca

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predsjednikom Udruženja „Demobilisani borci Općine Centar Sarajevo“ Sevdalijom Hasanovićem podijelio je vaučere za kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda članovima Udruženja.

Navedena aktivnost realizovana je u sklopu projekta humanitarnog karaktera sa ciljem pomoći socijalno ugroženim pripadnicima boračke populacije. Vaučere u vrijednosti od 150 KM dobilo je 58 članova Udruženja.

         -Mislim da je ove godine, kao nikad do sada postignuta koordinacija između boračkih udruženja i da su na dobrom putu da postanu kao jedno, što je bio moj cilj od prvog dana. Željeli smo da vi preko svojih predstavnika odlučujete kako će se novac raspoređivati, a ove godine smo to i u značajnoj mjeri i uspjeli. Hvala vam na saradnji, ja sam ponosan na sve što smo u zadnje četiri godine zajedno uradili, poručio je načelnik Mandić.

         Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja „Demobilisani borci Općine Centar Sarajevo“ Sevdalija Hasanović.

-Ja bih se zahvalio prvenstveno načelniku, Komisiji za boračka pitanja i predstavnicima Službe za boračko- invalidsku zaštitu, što su nam omogućili da realizujemo i ovu aktivnost. Kada smo se god obraćali za podršku ili neku pomoć uvijek su nam izlazili u susret. Na ovaj način pomoć je došla direktno  na naših boraca, kazao je predsjednik Hasanović. 

         Projekat je finansiran od strane Općine Centar u ukupnom iznosu od 13.500 KM a putem Javnog poziva za finansiranje projekata udruženja boračke populacije.