OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU NOVČANIH SREDSTAVA

Jednokratna novčana pomoć porodicama sa troje i više djece

Obavještavaju se porodice sa troje i više djece na području općine Centar Sarajevo, da je Općina Centar objavila Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za jednokratnu novčanu pomoć.
Jednokratna novčana pomoć porodicama sa troje i više djece

Javni poziv je  objavljen na oglasnoj ploči Općine Centar Sarajevo i na web stranici https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi i ostaje otvoren 30 dana od dana njegovog objavljivanja. 

Uvjeti za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za porodice sa troje i više djece sa područja općine Centar su:

a) Da u zajedničkom domaćinstvu živi troje ili više djece (bračne, vanbračne, usvojene, pod starateljstvom ili djece iz prethodnog braka supružnika) do 18 godina života, a najkasnije do navršenih 27 godina ukoliko se nalaze na redovnom školovanju, pod uslovom da u toku studija na visokoškolskoj ustanovi nisu izgubili više od jedne godine školovanja;

b) Da su državljani Bosne i Hercegovine sa prijavljenim prebivalištem na području općine Centar u trajanju od minimalno godinu dana do dana podnošenja zahtjeva;

c) Da drugi roditelj, koji nije podnosilac zahtjeva, a ima prijavljeno prebivalište na području druge jedinice lokalne samouprave na području Bosne i Hercegovine, nije ostvario novčanu pomoć u mjestu prebivališta.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za socijalnu zaštitu poštom preporučeno ili putem Protokola Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

Dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 033/562-353; 033/562-449, 033/562-448, 033/562-446, 033/562-450 i 033/562-358.