Vijesti

23.12.2022.
UDRUŽENJE BORACA „PATRIOTSKA LIGA OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Uručena povelja načelniku Mandiću za doprinos radu boračkog udruženja
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je predstavnike Udruženja boraca „Patriotska liga općine Centar Sarajevo“.
23.12.2022.
Načelnik Mandić potpisao sporazum o realizaciji općinskih takmičenja
U zgradi Kantona Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji i načinu organizovanja općinskih takmičenja i revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola na području kantona Sarajevo. U ime Općine Centar sporazum je potpisao načelnik Srđan Mandić sa ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, općinskim načelnicima svih općina u Kantonu Sarajevo i predstavnicima Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS.
23.12.2022.
PROJEKAT ARCHEODANUBE
Prva faza arheoloških istraživanja na lokalitetu Vranjače
Na području općine Centar Sarajevo na lokalitetu Vranjače nalazi se vrijedno arheološko nalazište iz brončanog doba.
22.12.2022.
U Općini Centar upriličen prijem za penzionisane uposlenike
Danas je u velikoj sali Općine Centar upriličen prijem za 102 penzionisana uposlenika ove lokalne zajednice. Bivše uposlenike ugostili su načelnik Srđan Mandić, sekretarka Općine Adelina Džanković i saradnici.
22.12.2022.
NA PROLJEĆE ODIGRAVANJE PRVIH UTAKMICA
Postavljen travnjak na stadionu „Asim Ferhatović Hase“
Danas su na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu načelnik Općine Centar Srđan Mandić i saradnici, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić i izvršni direktor Sektora za administraciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Hodžić obišli radove na rekonstrukciji travnatog terena.
22.12.2022.
OPĆINA USTUPILA PROSTOR I POMOGLA OPREMANJE
Zvanično otvorene nove prostorije Udruženja „Maloljetni borci općine Centar Sarajevo“
Danas su u prisustvu velikog broja prijatelja, predstavnika boračkih organizacija, te Općine Centar i Vlade Kantona Sarajevo zvanično otvorene nove prostorije Udruženja „Maloljetni borci općine Centar Sarajevo“ u Ulici Ćemaluša 2/2.
22.12.2022.
SREDNJA ŠKOLA PRIMJENJENIH UMJETNOSTI
Načelnik Mandić održao čas sa učenicima trećeg razreda
U okviru školskog predmeta Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava na temu učešće građana u procesima odlučivanja jedinica lokalne samouprave učenici trećeg razreda Srednje škole primijenjenih umjetnosti su na adresu načelnika Općine Centar Srđana Mandića uputili pismo gdje su između ostalog iznijeli svoja zapažanja te viziju kako oni mogu poboljšati život u općini Centar.
21.12.2022.
ULICA FRANCA LEHARA
Pri kraju izgradnja još jednog street workout parka u Centru
Radnici firme Flex Invest d.o.o. Sarajevo započeli su jučer radove na postavljanju sportskih rekvizita u novom street workout parku na području općine Centar i to u Ulici Franca Lehara.
21.12.2022.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Općina izdvojila 47.750 maraka obrazovnim ustanovama
Načelnik Srđan Mandić jučer je potpisao u prostorijama Općine Centar ugovore o realizaciji finansijskih sredstava sa direktorima tri osnovne i jednom srednjom školom i to škola „Nafija Sarajlić“, „Alija Nametak“ i „Vladislav Skarić“ i „Srednja mašinska tehnička škola“.
21.12.2022.
CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „GENERACIJA“
Održan prvi praznični bazar osoba treće životne dobi
Jučer je u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar u Ulici Maršala Tita 12 održan prvi praznični bazar osoba treće životne dobi.
21.12.2022.
RELOAD2
Izabran predstavnik civilnog društva za učešće u evaluaciji projekata
Kandidat g. Mirza Ibrahimović izabran je sa 4 glasa za predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo, koji će učestvovati u radu Evaluacione komisije.
20.12.2022.
3D srce „With love Sarajevo–Općina Centar“ vraćeno na Eiffelov most
Postavka 3D elementa u obliku srca „With love Sarajevo–Općina Centar“ vraćena je danas na Eiffelov most nakon što su sanirana oštećenja.
20.12.2022.
REGIONALNA ZAVRŠNA KONFERENCIJA
Poboljšanje zdravlja starijih osoba pogođenih pandemijom COVID-19
U organizaciji Humanitarne organizacije Hilfswerk International i pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne zaštite Republike Austrije održana je završna konferencija na temu „Jačanje lokalnih zdravstvenih sistema na Zapadnom Balkanu-Poboljšanje zdravlja starijih osoba pogođenih pandemijom COVID – 19 i prijenos znanja mobilne njege i podrške iz Austrije u regionu Zapadnog Balkana.
20.12.2022.
NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA
Potpisani ugovori sa dobitnicima plastenika
U cilju podrške socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar Sarajevo, Općina Centar je putem javnog poziva dodijelila 12 plastenika.
19.12.2022.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FBIH
Savez tražio od Agencije za državnu službu FBiH da preispita svoju odluku o obustavljanju provođenja konkursnih procedura
Savez traži usklađivanje zakona koji nisu u saglasnosti sa Zakonom o principima lokalne samouprave u FBiH.
19.12.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 27.228 MARAKA
U toku radovi na sanaciji stepeništa na Soukbunaru
Radnici građevinske firme „Sela“ izvode radove na sanaciji stepeništa u Ulici Porodice Foht kod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“, a na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar.
19.12.2022.
SIGURAN PROSTOR ZA IGRU
Obnovljen mobilijar na četiri ciciban igrališta u Centru
Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ svakodnevno obilaze ciciban igrališta i sportske terene kojima upravljaju u ime Općine Centar zbog redovnog održavanja za nesmetanu igru naših mališana i mladih.
19.12.2022.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Proglašeni pobjednici video konkursa
Nakon velikog broja pristiglih prijava iz čitave Bosne i Hercegovine, ovogodišnji video konkurs Centra kulture i mladih, na temu „Pogled u svjetliju budućnost / Gradovi, planine, rijeke, mora… Da li je čovjek njihov neprijatelj?“ je završen.
19.12.2022.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Sutra predstava „Budala na večeri“ – Narodno pozorište iz Tuzle
Sutra, 20. decembra 2022. godine sa početkom u 20 sati, u sklopu jubilarnog 25. Festivala komedije, „Smijeh je lijek“, odigrat će se predstava „Budala na večeri“ u Centru kulture i mladih, Ulica Jelića 1.
18.12.2022.
Načelnik Mandić čestitao Hanuku
Povodom velikog jevrejskog praznika Hanuke načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je čestitku svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini u povodu blagdana Hanuke.