Vijesti

10.01.2023.
OD ČETVRTKA U FUNKCIJI VIBER CHATBOT APLIKACIJA
E-matičar – Online zahtjevi za izvode iz matičnih knjiga
U cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika Općina Centar će u četvrtak, 12. januara u rad pustiti novu Viber ChatBot aplikaciju koja predstavlja još jedan iskorak u digitalizaciji usluga Općine Centar kao i uvođenju servisa E-matičar za sve građane Općine.
10.01.2023.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO DOGAĐAJU
Predstavljen novi klavir Sarajevske filharmonije
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Neirom Mlinarević posjetio je danas prostorije JU Sarajevska filharmonija u Narodnom pozorištu gdje je prisustvovao događaju „Steinway & Sons - Piano event“.
10.01.2023.
SARADNJA OPĆINE CENTAR I KJKP „ViK“
Sutra primopredaja radne mašine – kombinovani rovokopač
U srijedu, 11. januara 2023. godine u 13 sati u dvorištu Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ (Ulica Paromlinska 57) će biti upriličena primopredaja radne mašine – kombinovani rovokopač, koju je nabavila Općina Centar za potrebe Službe za vodosnabdijevanje Civilne zaštite Općine Centar formirane pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“.
10.01.2023.
DALILA LAKOMICA UPRILIČILA DRUŽENJE
Načelnik Mandić sa štićenicima Doma „Bjelave“ i osobama treće životne dobi
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je prisustvovao druženju sa članovima centara za zdravo starenje kojima upravlja Udruženje „Generacija“ te štićenicima iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ i njihovim nastavnicima, a koje je organizirala Dalila Lakomica u restoranu "4 sobe gospođe Safije".
09.01.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POLOŽIO CVIJEĆE
Na današnji dan je rođen Mirza Delibašić
Na današnji dan 1954. godine u Tuzli je rođen Mirza Delibašić, najbolji bh. sportista svih vremena te jedan od najboljih košarkaša Evrope.
09.01.2023.
RAZGOVARALI MANDIĆ I HADŽIBEGIĆ
Novi selektor reprezentacije BiH posjetio Općinu Centar
Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio novoizabranog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Faruka Hadžibegića.
09.01.2023.
MJERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI
Termo fasada na objektu Centra za izvrsnost
Početkom novembra prošle godine radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na ugradnji termo fasade na objektu „Centar za izvrsnost u poduzetništvu“ (Ulica Avde Jabučice 52), nekadašnji Centar za mlade na Gorici.
09.01.2023.
ODRŽANA PREMIJERA FILMOVA U CENTRU KULTURE I MLADIH
Realizovan projekat mala škola filma „Kids movie star“
Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, zajedno sa učenicima osnovnih škola „Isak Samokovlija“ i „Vladislav Skarić“, realizovao je projekat „Mala škola filma“.
06.01.2023.
OPĆINA CENTAR PROŠLE GODINE IZDVOJILA IZNOS OD 35.000 KM
Zbrinjavanje napuštenih životinja sa područja općine Centar
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar tokom protekle godine je uhvaćeno, medicinski tretirano i zbrinuto 97 napuštenih pasa lutalica u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja i drugim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Za ovu namjenu u budžetu Općine Centar za 2022. godinu je izdvojen iznos od 35.000 KM.
06.01.2023.
Načelnik Mandić čestitao Božić
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti uputio je čestitke povodom Božića.
06.01.2023.
JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ U 2023. GODINI
Poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je na web stranici Općine Centar i na oglasnim pločama u svim mjesnim zajednicama objavila javni poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć tokom 2023. godine.
06.01.2023.
POVEĆAN IZNOS SREDSTAVA U BUDŽETU ZA 60.000 MARAKA
I u 2023. godini nastavak projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“
U sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva, Općina Centar i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom projekta „Hljeb i mlijeko“ za penzionere i lica starija od 60 godina bez primanja.
05.01.2023.
PODJELA KOMPOSTERA ZA RECIKLIRANJE KUĆNOG BIOOTPADA
Produžen rok za podnošenje zahtjeva
Međunarodna organizacija „People in Need“ u Bosni i Hercegovini je produžila rok za dostavu prijava na javni poziv za besplatnu dodjelu kompostera građanima kantona Sarajevo do 31. januara 2023. godine.
04.01.2023.
PRVA NAGRADA ZA NAJBOLJI TURISTIČKI FILM NA SVIJETU
Načelnik Mandić ugostio Roberta Dacešina
Danas je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić, ugostio bosanskohercegovačkog travel blogera, Roberta Dacešina.
04.01.2023.
POBOLJŠANJE USLUGA ZA RODITELJE
Za godinu dana elektronskim putem upisano 600 beba
U okviru implementacije projekta „E-beba“, koji je započeo u novembru prošle godine“, u matične knjige Općine Centar elektronskim putem upisano je 600 beba.
04.01.2023.
Počela ugradnja ventila na lokalnom vodovodu Nahorevo-Klanice
Krajem decembra započeli su radovi na ugradnji sekcionih i priključnih ventila na lokalnom vodovodu Nahorevo – Klanice.
04.01.2023.
OBAVJEŠTENJE IZ MATIČNOG UREDA
Lokacije za ovjeru i izdavanje dokumenata
Obavještavamo građane da su pojedine usluge koje se pružaju u šalter sali Općine Centar privremeno izmještene, a zbog radova na adaptaciji i uređenju šalter sale Općine Centar.
30.12.2022.
NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA PRIJATELJE ZAVODA U PAZARIĆU
Svečani program i podjela novogodišnjih paketića
Svake godine tradicionalno štićenici Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“ sa svojim mentorima za svoje drage goste pripreme prikladan kulturno-umjetnički program, kao znak zahvale za sveukupnu podršku tokom godine.
30.12.2022.
Načelnik Mandić čestitao Novu godinu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, povodom Nove godine, svim građanima u svoje lično, i u ime Općine Centar, upućuje čestitke sa željom da 2023. godinu provedu sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i prosperitetu.
30.12.2022.
OPĆINA CENTAR POKROVITELJ FESTIVALA
U Radićevoj ulici otvoren „Ulični novogodišnji festival“
Sinoć je u Radićevoj ulici otvoren „Ulični novogodišnji festival“, čiji je jedan od pokrovitelja Općina Centar.