Vijesti

17.01.2023.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU
Obilježena 123. godišnjica „Doma za djecu bez roditeljskog staranja“
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić jučer je prisustvovao obilježavanju 123. godišnjice postojanja Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama.
17.01.2023.
Načelnik Mandić ugostio delegaciju Društva pisaca BiH
Predsjednik Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević, predsjednik Organizacionog odbora 61. Sarajevskih dana poezije Nazif Hasanbegović i profesor Nenad Tanović posjetili su danas Općinu Centar gdje su sa načelnikom Srđanom Mandićem razgovarali o saradnji krovnog književnog društva u Bosni i Hercegovini i jedinice lokalne samouprave.
17.01.2023.
ISPUNJEN ZAHTJEV STANOVNIKA
Završena izgradnja stepeništa na Soukbunaru
Završena je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture. Riječ je projektu izgradnje stepeništa u Ulici Porodice Foht kod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“, koji je planiran budžetom za prethodnu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.
17.01.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Muzička dječija radionica „Kad porastem“
U ovoj godini Centar kulture i mladih u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, pokreće muzičku dječiju radionicu „Kad porastem“, za djecu predškolskog uzrasta, od 4 do 6 godina.
16.01.2023.
Načelnik Mandić posjetio Jevrejsku opštinu Sarajevo
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je Jevrejsku opštinu Sarajevo.
16.01.2023.
DOPRINOS U RAZVOJU PARAATLETIKE
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je predsjednika Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Elmedina Bojčića.
16.01.2023.
RADOVI I IZVAN GRAĐEVINSKE SEZONE
Aktivna brojna gradilišta u Centru
Iako je građevinska sezona već odavno zatvorena, Općina Centar maksimalno koristi povoljne vremenske uslove, koji su neuobičajeni za ovo doba godine, kako bi realizirala započete projekte na zadovoljstvo naših sugrađana.
13.01.2023.
RELOAD2
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Općina Centar u saradnji sa UNDP-om završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih na javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2).
13.01.2023.
RADOVI I IZVAN GRAĐEVINSKE SEZONE
Aktivna brojna gradilišta u Centru
Iako je građevinska sezona već odavno zatvorena, Općina Centar maksimalno koristi povoljne vremenske uslove, koji su neuobičajeni za ovo doba godine, kako bi realizirala započete projekte na zadovoljstvo naših sugrađana.
13.01.2023.
PODRŠKA INFORMATIČKOJ SEKCIJI GIMNAZIJE OBALA
Općina Centar nabavila informatičku opremu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su jučer Gimnaziju Obala i tom prilikom uručili direktoru Benjaminu Hedžiću opremu za informatičku sekciju pomenute škole.
13.01.2023.
STIPENDIJA OPĆINE CENTAR PROF. DR. HUSEIN KULENOVIĆ
Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije
Nakon okončanog javnog poziva, koji je trajao od 31. oktobra do 15. novembra prošle godine, općinska Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport je završila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar, na osnovu čega je utvrđena preliminarna lista izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2022/2023. godini.
12.01.2023.
PANJINA KULA OD BROJA 2 DO BROJA 111
Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ započeli su jučer radove na rekonstrukciji separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula od broja 2 do broja 111.
12.01.2023.
DONIRANE KNJIGE ZA EDUKATIVNE RADIONICE
Načelnik Mandić posjetio Udruženje Pomozi.ba
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas Udruženje Pomozi.ba.
12.01.2023.
DIGITALIZACIJA USLUGA - U FUNKCIJI VIBER CHATBOT APLIKACIJA
E-matičar – Online zahtjevi za izvode iz matičnih knjiga
U cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika Općina Centar je danas u rad pustila novu Viber ChatBot aplikaciju koja predstavlja još jedan iskorak u digitalizaciji usluga Općine Centar kao i uvođenju servisa E-matičar za sve građane Općine.
12.01.2023.
HUMANITARNA ORGANIZACIJA „MERHAMET“
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio zamjenika predsjednika humanitarne organizacije „Merhamet“ Kenana Trebinjca i menadžera Regionanog odbora „Merhameta“ Sarajevo Muniba Bujaka.
12.01.2023.
PRONATALITETNA POLITIKA
Javni poziv za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje i jednokratnu novčanu pomoć porodiljama
Stalni javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje i za jednokratnu novčanu pomoć porodiljama objavljen je danas na web stranici Općine Centar.
11.01.2023.
NAČELNIK MANDIĆ PREDAO KLJUČEVE DIREKTORU SALIĆU
Općina Centar kupila radnu mašinu – kombinovani rovokopač
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem dodijelio na korištenje radnu mašinu – kombinovani rovokopač direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Rusmiru Saliću.
11.01.2023.
PLANINARSKI SAVEZ FEDERACIJE BIH
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Rasimom Radonjom.
11.01.2023.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Održavanje stepeništa, javnih staza i ograda u Centru
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
11.01.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
Započeo drugi krug održavanja help desk sesija
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.