Vijesti

30.11.2022.
Saopštenje za javnost načelnika devet općina sa područja Kantona Sarajevo
Načelnici devet sarajevskih općina su dana 23.11.2022., odgovarajući na različita tumačenja odluke Ustavnog suda FBiH, a osobito na ona u kojima je nekorektno i netačno komentarisana kako potreba za pokretanjem apelacije, tako i sama odluka Ustavnog suda, donijeli i potpisali trinaest zaključaka sa čijim sadržajem žele upoznati širu javnost.
30.11.2022.
NAČELNIKU MANDIĆU I PREDSJEDAVAJUĆEM ĐOZI URUČENE ZAHVALNICE
Održana skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar
Sinoć je u sali Općinskog vijeća Centar održana 24. redovna izvještajno/izborna skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar na kojoj su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.
30.11.2022.
Održana javna rasprava o odabiru tematskih oblasti javnog poziva boračkim organizacijama
U zgradi Općine Centar, održana je javna rasprava o odabiru tematskih oblasti koje će biti sastavni dio javnog poziva udruženjima boračke populacije sa područja općine Centar za predaju projektnih prijedloga.
30.11.2022.
Sutra 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Dvadeset i treća redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 1. decembra 2022. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
29.11.2022.
KONTINUIRANA PODRŠKA
Općina Centar dodijelila kombi vozilo Gorskoj službi spašavanja
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je zajedno sa svojim pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem dodijelio na korištenje motorno kombi vozilo pripadnicima Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo.
29.11.2022.
STAMBENO ZBRINJAVANJE INTERNO RASELJENIH PORODICA I PORODICA U STANJU SOCIJALNE POTREBE
Općina Centar sa 400.000 maraka sufinansira vanjsko uređenje objekta
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i v.d. direktorice Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe Lejla Khattab potpisali su danas ugovor o dodjeli granta u iznosu od 400.000 maraka. Potpisivanju ugovor prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.
29.11.2022.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA PROJEKAT
Počela implementacija projekta „EkoTopija“
Inicijativa za šumarstvo i okoliš – FEA, počela je implementaciju projekta „EkoTopija – Održiva zajednica Pionirska dolina“, koji je finansiran od strane Općine Centar Sarajevo.
29.11.2022.
Obilježena godišnjica stradanja naših sugrađana u Ulici Hamdije Kreševljakovića
U Ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47 (nekadašnja Dobrovoljačka) na današnji dan prije 29 godina sedam naših sugrađana je poginulo, a četvero teže i lakše ranjeno od granate kalibra 120 mm ispaljene sa agresorskih položaja na Hladivodama.
28.11.2022.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
U srijedu jubilarno pedeseto izvođenje predstave „Prah“
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u srijedu, 28. novembra 2022. godine organizira jubilarno pedeseto izvođenje predstave „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića.
28.11.2022.
ULICA ALEKSANDRA PUŠKINA
U toku pripreme za asfaltiranje dijela ulice
Nakon što je okončan projekat rekonstrukcije vodovodne i separatne kanalizacione mreže u dijelu Ulice Aleksandra Puškina, za šta je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 164.825 KM, krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka su započeli sa pripremnim radovima za asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice koja administrativno pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.
28.11.2022.
Završen projekat Minibasket liga i radionice Općine Centar
Finalnim utakmicama i revijalnim programom u Kulturno-sportskom centru Skenderija završen je projekat Minibasket liga i radionice Općine Centar.
28.11.2022.
Projekat „Dobar start za uspješan napredak”
Udruženje za unaprjeđenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju „EDUS - Edukacija za sve“ je započelo sa aktivnostima predviđenim projektom pod nazivom „Dobar start za uspješan napredak”.
25.11.2022.
NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO GORAŽDE
Otvorena prva Regionalna Javna kuhinja i pekara za Istočnu Bosnu
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je posjetio grad Goražde gdje je prisustvovao obilježavanju 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ali i otvaranju prve Regionalne Javne kuhinje i pekare za Istočnu Bosnu.
25.11.2022.
PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR UČESTVOVALI U OBILJEŽAVANJU
Dan državnosti BiH obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježja
Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2022. godine, delegacije svih nivoa vlasti i boračkih udruženja polaganjem cvijeća na gradskim spomen-obilježjima, grobljima i šehidskim mezarjima odale su počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.
24.11.2022.
Mališani vrtića „Višnjik“ sa načelnikom Mandićem obilježili Dan državnosti BIH
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine polaznici vrtića „Višnjik“ koji se nalazi na području općine Centar održali su danas svečanu priredbu kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.
24.11.2022.
Općina Centar uručila dva motocikla Jedinici za saobraćaj MUP-a KS
Načelnik Srđan Mandić danas je ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici predao ključeve dva motocikla za potrebe Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.
24.11.2022.
Završna konferencija projekta ArcheoDanube
Delegacija Općine Centar Sarajevo učestvovala je na završnoj konferenciji projekta ArcheoDanube, u sklopu Interreg Danube transnacionalnog programa.
24.11.2022.
NOVČANE NAGRADE ZA ODABRANE FOTOGRAIJE
Foto konkurs za maturante osnovnih škola
Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih, organizuje foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola, sa područja općine Centar Sarajevo.
24.11.2022.
Načelnik Mandić čestitao Dan državnosti
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je svim građanima i građankama naše domovine uputio iskrene čestitke.
24.11.2022.
U Centru za zdravo starenje „Soukbunar“ obilježen Dan državnosti BiH
U organizaciji Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ koje rukovodi centrima za zdravo starenje Općine Centar danas je u prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar u prostorijama Centra na Soukbunaru obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.