Vijesti

16.12.2022.
Održana press konferencija povodom izgradnje IT Hub-a Druge gimnazije
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je prisustvovao press konferenciji povodom prezentacije projekta izgradnje IT Hub-a Druge gimnazije vrijednog 130 hiljada konvertibilnih maraka.
16.12.2022.
ODRŽANA RADIONICA
Projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“
U utorak je održana radionica u sklopu projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, na kojoj su između ostalog učestvovale predstavnice Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar.
15.12.2022.
Započeli radovi na izgradnji novog dječijeg i street workout parka na Breki
Radnici građevinske firme „Sela“ danas su započeli sa pripremnim radovima na izgradnji novog dječijeg i street workout parka u Ulici Ismeta Mujezinovića do broja 5 na Breki.
15.12.2022.
Projekat „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“
Općina Centar učestvuje u projektu „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ u sklopu kojeg će, između ostalog, biti postavljeno 275 zelenih otoka za razvrstavanje otpada. Ovo je jedna od aktivnosti koji provodi organizacija „People in Need“ uz podršku „Češke razvojne agencije“.
14.12.2022.
Općina Centar dodijelila motorno vozilo Udruženju „Radio mreža za opasnost u FBiH“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, zajedno je sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem predao na korištenje motorno vozilo Udruženju „Radio mreža za opasnost u Federaciji Bosne i Hercegovine“.
14.12.2022.
OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA
Odata počast ubijenim sugrađanima u Gimnazijskoj ulici
U organizaciji Kantona Sarajevo danas su članovi porodica ubijenih, predstavnici više nivoa vlasti, te predstavnici udruženja građana obilježili 29. godišnjicu od pogibije osam naših sugrađana na raskrsnici Gimnazijske ulice i Obala Kulina bana na Drveniji.
14.12.2022.
Posjeta Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti
Pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević je zajedno sa saradnikom za pitanja mladih Samirom Arnautovićem i vijećnikom Samirom Fazlićem posjetila je danas Srednju školu primijenjenih umjetnosti.
13.12.2022.
POMOĆ GRADU BIHAĆU
Općina Centar će sa 30.000 maraka pomoći sanaciju šteta od poplava
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Civilne zaštite Općine Centar razgovarao je danas telefonom sa v.d. gradonačelnice Grada Bihaća Jasminom Ćoralić a u cilju pružanja pomoći stanovništvu usljed poplava koje su pogodile grad Bihać.
13.12.2022.
ZAHVALNICA ZA NESEBIČNU POMOĆ
Načelnik Mandić ugostio paraolimpijca Ervina Bejdića
Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio paraolimpijca u vazdušnom streljaštvu Ervina Bejdića zajedno sa predstavnicima Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad.
12.12.2022.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSUTVOVAO PROMOCIJI
Promoviran projekat i video materijal „Djeca u pokretu - veći od života“
Novi projekat Udruženja za internacionalni razvoj muzike, teatra i multimedije naziva „Djeca u pokretu - Veći od života" promoviran je na „Otvorenoj sceni Obala“ sarajevske Akademije scenskih umjetnosti.
12.12.2022.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA
Održan okrugli sto „Ljudska prava sa osvrtom na prava pacijenata“
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava Općina Centar u saradnji sa Zdravstvenim savjetom Općine Centar organizirala je okrugli sto pod nazivom „Ljudska prava sa osvrtom na prava pacijenata“ u velikoj sali Općine Centar.
09.12.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 27.228 MARAKA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa na Soukbunaru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar danas su započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Porodice Foht kod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“.
09.12.2022.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za obilne padavine
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
09.12.2022.
ZAPOČEO PROJEKAT PLIVANJE ZA BEBE
Načelnik Mandić uručio kartice za besplatno mjesečno članstvo za 50 beba
U organizaciji Udruženja „Sportsko-rekreacijski klub Dami“ na bazenima Termalne rivijere Ilidža započela je realizacija projekta „Plivanje za bebe“.
09.12.2022.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 47 porodilja iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra, nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec novembar uplatom finansijskih sredstava za 47 porodilja.
09.12.2022.
VIKENDOM U FIS-U
Besplatni termini za stoni tenis u decembru
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje u mjesecu decembru besplatne termine za stoni tenis za sve.
08.12.2022.
NAČELNIK MANDIĆ I DIREKTORICA JAŠARBAŠIĆ OTKRILI TABLU IZVRSNOSTI
Srednja zubotehnička škola proglašena prvom školom izvrsnosti u KS
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević danas je u prostorijama Srednje zubotehničke škole u Sarajevu prisustvovao ceremoniji predstavljanja i otkrivanju table prve škole izvrsnosti u oblasti prevencije nasilja i promocije zdravlja mladih u Kantonu Sarajevo.
08.12.2022.
ULICA ALEKSANDRA PUŠKINA
Okončan projekat asfaltiranja i izgradnje nove kanalizacione mreže
Sredinom ove sedmice radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka okončali su radove na asfaltiranju dionice u Ulici Aleksandra Puškina, čime je zvanično okončan projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže i uređenja ovog dijela saobraćajnice koja administrativno pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.
08.12.2022.
OD NAREDNE GODINE U ŠKOLAMA SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
Kviz znanja „Sveznalica“
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je prestižnog profesora geografije Vedrana Zubića povodom realizacije zajedničkog projekta.
08.12.2022.
3D srce „With love Sarajevo–Općina Centar“ će biti vraćeno na Eiffelov most
Zbog brojnih upita naših sugrađana koristimo priliku da obavijestimo zainteresiranu javnost da je srce sa Eiffelovog mosta privremeno izmješteno zbog sanacije oštećenja.