Vijesti

07.12.2022.
NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA TRGOVCIMA
136 malih trgovaca dobilo finansijsku podršku Općine Centar
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).
07.12.2022.
Načelnik Mandić uručio novu opremu pripadnicima DVD „Bjelave“
U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ (Ulica Bjelave 44) u srijedu, 7. decembra 2022. godine načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa komandirom ovog vatrogasnog društva Sulejmanom Vrancem potpisao ugovore o davanju na korištenje tehničke i opreme za spašavanje Službi za zaštitu od požara formiranu pri ovom vatrogasnom društvu.
07.12.2022.
Saopćenje za javnost Saveza općina i gradova Federacije BiH
Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine prekoračila svoja ovlaštenja time što je stopirala redovne procese i procedure zapošljavanja u općinama i gradovima.
07.12.2022.
NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE U OPĆINI CENTAR
Izrada idejnog i glavnog projekta urbane transformacije i uređenja javnog prostora parka Hastahana
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime Službe za prostorno uređenje i investicije Općine Centar, 6. decembra pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
06.12.2022.
ULICA LUDVIGA KUBE
Okončano asfaltiranje i izgradnja betonske konstrukcije stepeništa
Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama okončani su radovi na asfaltiranju jednog dijela Ulice Ludviga Kube, te je završena izgradnja betonske konstrukcije novog stepeništa koje se nalazi u drugom dijelu pomenute ulice.
06.12.2022.
„VOLONTIRANJE JE COOL“
Općina Centar podržala volontere iz pet škola sa područja Centra
U Hotelu Hills jučer je održana završna manifestacija projekta „Volontiranje je Cool” pod nazivom „Galerija volontera“.
06.12.2022.
SUTRA POTPISIVANJE UGOVORA
Finansijska podrška Općine Centar za 136 malih trgovaca
U srijedu, 7. decembra 2022. godine u 14 sati u Općini Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, multimedijalna sala), biće upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).
06.12.2022.
Projektom „Hljeb i mlijeko“ obuhvaćeno 384 korisnika
Općina Centar Sarajevo u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 384 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
05.12.2022.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU
Otvorene nove prostorije Udruženja „Colibri“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novih prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3.
05.12.2022.
KRANJČEVIĆEVA ULICA – II FAZA
Napreduju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže
Od početka realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva na potezu od Ulice Halida Kajtaza do Ulice Fra Anđela Zvizdovića, koja je započela 17. novembra ove godine, radovi teku planiranom dinamikom.
05.12.2022.
SEDAM OSNOVNIH ŠKOLA SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
Održana edukacija iz robotike za učenike sedmih razreda
U prostorijama Osnovne škole “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", u petak, 2. decembra 2022. godine, održana je edukacija iz robotike za učenike sedmih razreda iz sedam osnovnih škola, sa područja općine Centar. Edukaciji su prisustvovala po tri učenika u pratnji nastavnika.
03.12.2022.
ŽELIM BITI DIO DRUŠTVA
Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koji se u svijetu obilježava 3. decembra, ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.
02.12.2022.
Održana zajednička konferencija načelnika općina u Kantonu Sarajevo
Danas je u Općini Centar održana zajednička konferencija za medije na kojoj su načelnici općina sa područja Kantona Sarajevo prezentirali usvojene zaključke odgovarajući na različita tumačenja odluke Ustavnog suda FBiH.
02.12.2022.
PROJEKAT „ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ“
Članovi udruženje „Oaza“ zasadili čemprese
Članovi Udruženja „OAZA”, u okviru aktivnosti projekta „Čuvajmo naš okoliš”, a kojeg je finansijski podržala Općina Centar zasadili su čemprese, koje će krasiti dvorište Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.
02.12.2022.
NOVE PROCEDURE JAVNIH NABAVKI U OPĆINI CENTAR
Ugradnja rasvjete u objektu Evropske kuće i nacionalnih manjina
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenuo nove procedure javnih nabavki.
01.12.2022.
Održana 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Danas je održana 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
01.12.2022.
MOJA ULICA, MOJA MAŠTA
Održana prezentacija inicijative za urbanu transformaciju Općine Centar
Jučer je u prostorijama Društvenog centra smještenog u Ulici Muhameda Kantardžića 3 održana prezentacija rezultata inicijative za urbanu transformaciju Općine Centar.
01.12.2022.
Općina Centar dodjeljuje plastenike socijalno ugroženim građanima općine Centar
Nakon provedene procedure u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar, uslijedila je evaluacija pristiglih prijava.
01.12.2022.
Održan prvi mentorski sastanak u okviru projekta ReLOaD2 u Općini Centar Sarajevo
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata, koji se sprovodi u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD2) , u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u četvrtak, 24. novembra 2022. godine, u terminu od 12 do 14,30 sati, održan je prvi od tri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike/ice organizacija civilnog društva (OCD).
01.12.2022.
UKLANJANJE FISKULTURNE SALE U OŠ „VLADISLAV SKARIĆ“
Započeli pripremni radovi
Jučer su zvanično započeli pripremni radovi na uklanjanju stare fiskulturne sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ u Ulici Terezija 48.