Vijesti

31.08.2023.
UTROŠENO 24.570 KM
Demant: Načelnik Mandić nije platio web stranicu 70.200 maraka, ali jeste prekinuo saradnju sa firmom PROINTER iz Banja Luke
Sa ciljem istinitog informisanja javnosti, a u vezi dezinformacija koje su prenijeli pojedini mediji da je načelnik Općine Centar Srđan Mandić naručio novu web stranicu Općine Centar za 70.200 KM, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
30.08.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM
Napreduju radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita
Radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) odvijaju se planiranom dinamikom.
30.08.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 276.163 KM
Asfaltirana Ulica Kromolj
Radnici građevinske firme „Grakop“ tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela Ulice Kromolj i to do spoja sa Ulicom Armije RBiH.
30.08.2023.
OLAKŠATI PRISTUP DOMOVIMA
Započeli radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Višnjik
Započela je realizacija još jednog projekta koji ima za cilj omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ove lokalne zajednice.
29.08.2023.
SARAJEVO I TUZLA SU ČUVARI MULTIKULTURALNOG BIĆA BiH
Jasmin Imamović posjetio Općinu Centar
Dugogodišnji gradonačelnik Grada Tuzle i sadašnji zastupnik Parlamenta Bosne i Hercegovine Jasmin Imamović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Općini Centar gdje ga je ugostio načelnik Srđan Mandić.
29.08.2023.
PREZENTIRANI PROJEKTI ZA MLADE
U Općini Centar potpisani ugovori sa organizacijama civilnog društva
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovore sa pet organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice za implementaciju projekata namijenjenih mladima općine Centar.
29.08.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 112.053 KM
Napreduju radovi na sanaciji stepeništa i staze u Ulici Soukbunar
Napreduju radovi na sanaciji kamenog stepeništa i staze u Ulici Soukbunar kod broja 34 (ispod džamije)“.
28.08.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje zbog pljuskova i jakih udara vjetra
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje zbog predstojećih jačih pljuskova praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra.
28.08.2023.
ULICE PATRIOTSKE LIGE, MARCELA ŠNAJDERA I ASIMA FERHATOVIĆA
Počelo postavljanje nove LED rasvjete
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ započeli su danas radove na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.
28.08.2023.
OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA
Sjećanje na žrtve masakra na Markalama
U organizaciji Vlade Kantona Sarajevo danas su delegacije koje su činili predstavnici Predsjedništva BiH, Federacije BiH, Kantona i Grada Sarajeva, gradskih općina, udruženja civilnih žrtava rata, članovi porodica nastradalih, kao i građani Sarajeva polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast žrtvama masakra koji se prije 28 godina dogodio kod sjevernog ulaza u zgradu Gradske tržnice „Markale“ (Mula Mustafe Bašeskije do broja 64).
28.08.2023.
OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA
Za start-up biznise Općina Centar izdvojila 200.000 KM
Općina Centar je u okviru podrške mjerama aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poduzetništva mladih, žena starijih od 35 godina i dugoročno nezaposlenih u budžetu za 2023. godinu obezbijedila 200.000 maraka.
28.08.2023.
ULICA VIŠNJIK 3
Završeni radovi na sanaciji pristupnog stepeništa
Radnici firme „Re-Inženjering“ d.o.o. završili su radove na sanaciji pristupnog stepeništa u Ulici Višnjik 3 čime je omogućena lakša i brža pješačka komunikacija te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Centra.
28.08.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 67.971 KM
Nakon završenog javnog poziva odabrani projekti za mlade
Općina Centar Sarajevo završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih na javni poziv organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade, koji će biti finansirani iz Budžeta Općine Centar u 2023. godini.
28.08.2023.
U SKLOPU PROJEKTA RELOAD2
Kreirana baza podataka organizacija civilnog društva
Na web stranci Općine Centar Sarajevo od sada je dostupna baza podataka organizacija civilnog društva koje djeluju na području ove lokalne zajednice.
25.08.2023.
RECIKLAŽNO DVORIŠTE NIJE DEPONIJA
Otpad nije smeće nego sirovina
Općina Centar učestvuje u projektu „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ koji provodi međunarodna organizacija „People in Need“ zajedno sa partnerima KJKP „RAD“ i „Dekonta“, a finansira Vlada Republike Češke.
25.08.2023.
NOVO SPORTSKO IGRALIŠTE ZA SREDNJOŠKOLCE
Načelnik Mandić i ministrica Hota-Muminović potpisali sporazum
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sporazum sa ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hotom-Muminović i direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov o realizaciji projekta sanacije zajedničkog igrališta JU „Srednja građevinsko-geodetska škola“, JU „Srednja mašinska tehnička škole“ i JU „Srednja škola metalskih zanimanja“ koje se nalaze na području općine Centar.
25.08.2023.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Izdvojena sredstva za potrebe OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“
U okviru projekta dodjele finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa direktoricom Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ Amirom Išerić potpisao ugovor o realizaciji finansijskih sredstava.
25.08.2023.
NOVA RADOST ZA MALIŠANE
Započeli radovi na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su jučer radove na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“, a na osnovu ugovora koji se sklopljen sa Općinom Centar.
24.08.2023.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA
Završni radovi na rekonstrukciji fontane na Merhemića trgu na Ciglanama
Radnici firme „Grizelj“ izvode završne radove na rekonstrukciji fontane na Merhemića trgu na Ciglanama.
24.08.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 212.088 KM
Asfaltirana Ulica Maria Mikulića
Radnici građevinske firme „Grakop“ ove sedmice završili su asfaltiranje Ulice Maria Mikulića od broja 1 do broja 61, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Koševsko brdo“.