Vijesti

05.09.2023.
IZ BUDŽETA OPĆINE CENTAR IZDVOJENO 200.575 KM
Napreduju radovi na proširenju Ulice Boraca Zlatišta na Soukbunaru
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ izvode radove na realizaciji projekta proširenja Ulice Boraca Zlatišta (Mjesna zajednica „Soukbunar“).
05.09.2023.
POZIV ZA NEZAPOSLENE MLADE OSOBE
Besplatan kurs krojenja i šivenja
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva nezaposlene mlade osobe na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti krojenja i šivenja.
05.09.2023.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 360 HILJADA KM
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 390 korisnika
Općina Centar u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekat „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 390 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
05.09.2023.
Pokrenuta još jedna procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
04.09.2023.
I OVE GODINE ĆE MALIŠANI IMATI PREVOZ
Općina će finansirati rekonstrukciju igrališta u školi „Nafija Sarajlić“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktoricom Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ Aidom Petković ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za rekonstrukciju sportskog terena u dvorištu škole.
04.09.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 24.849 KM
Završni radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića
U toku su završni radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića od broja 35 do broja 37 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“.
04.09.2023.
KULTNOM FISU SE VRAĆA STARI SJAJ
Završeni radovi na zamjeni dotrajale stolarije na objektu FIS-a
U kultnom Fiskulturnom domu u Sarajevu završeni su radovi na zamjeni stare i dotrajale stolarije u dijelu objekta.
04.09.2023.
OBILJEŽENA 31. TUŽNA GODIŠNJICA
Sjećanje na tragično stradalu djecu u Čekaluši
U organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. danas je obilježena 31. godišnjica od pogibije nevino stradalih civila odnosno djece u opkoljenom Sarajevu tokom proteklog rata.
02.09.2023.
UŽIVANJE NA OTVORENOM
Danas počeo Sarajevo Outdoor Festival na Skakavcu
U očaravajućem ambijentu platoa Skakavac nadomak Sarajeva danas je počeo Sarajevo Outdoor Festival, a posjetioce očekuju brojne avanturističke, sportske aktivnosti i zabavni sadržaji na otvorenom.
01.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ ČESTITAO GODIŠNJICU
Održana svečana akademija povodom 31. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH
Povodom obilježavanja 31. godišnjice formiranja 1. korpusa Armije RBiH, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić sa delegacijom prisustvovao je svečanoj akademiji koja se održala u amfiteatru Memorijalnog kompleksa Kovači.
01.09.2023.
PODIJELJENI RUKSACI I ŠKOLSKI PRIBOR
Načelnik Mandić prvačićima poželio sretan početak školovanja
Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za sve prvačiće iz osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskog pribora i ruksaka za početak novog razdoblja u njihovom životu.
01.09.2023.
POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA
Načelnik Mandić poželio sreću i uspješno školovanje srednjoškolcima
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio učenike prvih razreda Druge gimnazije.
01.09.2023.
ODBIJAMO ODGOVORNOST DA SMO NA BILO KOJI NAČIN UZROKOVALI ODGAĐANJE REFERENDUMA
Demant Komisiji: Načelnik i općinske službe su radili u skladu sa zakonom i odlukama Općinskog vijeća
Sa ciljem istinitog informisanja javnosti, a u vezi navoda Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Centar, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
01.09.2023.
Evropska unija podržala osnivanje Alumni mreže poduzetnika u Sarajevu
Više od 100 mladih poduzetnika, podržanih od strane Evropske unije i Međunarodne organizacije rada, uz mentorstvo Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo je danas osnovalo Alumni mrežu.
01.09.2023.
UŽIVANJE NA OTVORENOM
Sarajevo Outdoor Festival donosi avanturu i zabavu na Skakavac
Sarajevo, 28. avgust 2023 - Prvi vikend septembra rezervisan je za Sarajevo Outdoor Festival. U očaravajućem ambijentu platoa Skakavac nadomak Sarajeva posjetioce očekuju brojne avanturističke, sportske aktivnosti i zabavni sadržaji na otvorenom.
31.08.2023.
OPĆINA DODIJELILA 30.000 KM ZA PODRŠKU U RADU
Načelnik Mandić posjetio Roditeljsku kuću
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu gdje je sa direktorom Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ Fikretom Kubatom potpisao ugovor u vrijednosti od 30.000 KM.
31.08.2023.
CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE – RAZIGRANI DANI
Održano predavanje na temu „Rizici za pad kod osoba treće životne dobi“
U utorak je u Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“ u organizaciji Zdravstvenog savjeta Općine Centar održano predavanje na temu „Rizici za pad kod osoba treće životne dobi“ za članove ovog Centra.
31.08.2023.
OPĆINA CENTAR NAGRADILA UČESNIKE
Načelnik Mandić ugostio pobjednike STEM olimpijade
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Sarom Arslanagić ugostio pobjednike STEM olimpijade.
31.08.2023.
Počelo obilježavanje 31. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH
Danas je u organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem dužne počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH počelo obilježavanje 31. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.
31.08.2023.
Evropska unija podržava osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo
U petak 1. septembra 2023. godine s početkom u 10 sati, na Velikom Polju, Igman u Hotelu Monti, održat će se osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, a koju podržava Europska unija.