Pri kraju radovi na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su radove na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“. Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 86.310 KM.
Pri kraju radovi na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina

Radovi se izvode na osnovu ugovora koji je potpisan između Općine Centar, kao finansijera projekta, i građevinske firme „Bosman“, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. Glavni izvedbeni projekat je uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

 

Kako je navedeno u ovom projektu, proširenje saobraćajnice izvodi se na dijelu pomenute ulice od broja 7 do novog naselja, što iznosi oko 120 metara. Osim proširenja saobraćajnice planirana je izgradnja armirano-betonskog potpornog zida kao i rukohvatna zaštitna ograda od 33 metra. Proširenje saobraćajnice, čija je trenutna širina između 4,20 i 4,50 metara, je pokrenuto na zahtjev Savjeta mjesne zajednice „Pionirska dolina“ s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

 

Također je planirana ugradnja 115 metara novih betonskih ivičnjaka, dok će za adekvatnu odvodnju površinskih voda biti ugrađeni novi ulični slivnici i šahtovi, kao i nivelacija šibera, šahtova i slivničkih rešetki.

 

-Izgrađen je armirano-betonski potporni zid, a trenutno radimo na rekonstrukciji kolovoza. Očekujemo da bi radovi trebali biti završeni za petnaestak dana. Nova proširena saobraćajnica biće široka od 4,70 do 5,30 metara sa pješačkom stazom sa jedne strane. Na kraju radova je planirano postavljanje nove rukohvatne ograde i asfaltiranje ovog dijela Ulice Aleksandra Puškina, pojasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta firme „Bosman“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti