Uređenje zelenih površina na Koševskom brdu

U saradnji općinskih službi za civilnu zaštitu i mjesne zajednice i investicije, komunalni razvoj i planiranje, te Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ započela je akcija uređenja zelenih površina na Koševskom brdu u Ulici Muhameda Hadžijahića.

 –Radnici komunalnog preduzeća „Park“ su početkom ove sedmice započeli sa košenjem trave, dok su članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar jučer započeli sa prikupljanjem pokošene trave i otpada na pristupačnu lokaciju do koje može doći kamion koji prevozi otpad do gradske deponije. Tokom narednih deset dana ćemo raditi na uređenju ovog zelenog pojasa površine 12 dunuma koji se proteže od Ulice Muhameda Hadžijahića do Velešića, objasnili su iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.


Pomenuta služba u skladu sa vremenskim uslovima u kontinuitetu organizuje ekološke akcije uređenja i čišćenja našeg okoliša koje imaju za cilj, osim uljepšavanja naše životne sredine, i buđenje ekološke svijesti kod građana u zajedničkom čuvanju i stvaranju ugodnijeg prostora za život.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti