Vijesti

19.10.2017.
Otvoren Sarajevski festival turizma
Sinoć je u Domu mladih KSC Skenderija, uz zanimljiv kulturno–zabavni program, upriličeno svečano otvaranje Sarajevskog festivala turizma koji će zainteresirani moći posjetiti od 19. do 21. oktobra 2017. godine u Centru Skenderija.
19.10.2017.
Delegacija Općine Centar posjetila JU Zavod za bolesti ovisnosti
Predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić posjetili su JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo gdje ih je ugostila direktorica Nermana Mehić-Basara sa saradnicima.
18.10.2017.
50 porodilja iz Centra dobilo jednokratne novčane pomoći
U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12 je u srijedu 18. oktobra 2017. godine upriličena dodjela te pomoći za 50 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine.
18.10.2017.
Mjesna zajednica Nahorevo smještena u prostorijama Poljoprivredne zadruge
U srijedu 18. oktobra 2017. godine je u nekadašnjoj Poljoprivrednoj zadruzi „Centar“ u Nahorevu ozvaničen završetak radova na opremanju prostorija u kojima će biti smještena nova Mjesna zajednica „Nahorevo“.
18.10.2017.
Novo sportsko i dječije igralište za djecu sa Nahoreva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa stanovnicom Nahoreva Hasnijom Pandžić simbolično otključao novoizgrađeno „Ciciban“ igralište na Nahorevu, čime je zvanično ovo igralište predato na upotrebu najmlađim stanovnicima ovog dijela općine Centar koji do sada nisu imali uređeno dječije igralište na svom području.
18.10.2017.
Općina Centar izdvaja sredstva za pomoć održivom povratku
U budžetu za 2017. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć Programu održivog povratka općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.
17.10.2017.
Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo udruženim snagama kreću u obnovu stadiona na Koševu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković su tokom obilaska stadiona na Koševu, u utorak 17. oktobra 2017. godine, potvrdili da zajedničkim sredstvima žele investirati u obnovu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, kako bi se ispunili zahtjevi Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) i Evropske nogometne asocijacije (UEFA).
17.10.2017.
Najmlađi sugrađani Soukbunara dobili dva igrališta
U prisustvu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i njegovih saradnika, rukovodstva Općinskog vijeća i vijećnika, predstavnika Mjesne zajednice „Soukbunar“, članova Udruženja „Jesi li za basket?“, te građana i učenika Osnovne škole „Hasan Kaimija“, u utorak 17. oktobra 2017. godine ozvaničen je završetak radova na izgradnji novog dječijeg igrališta „Ciciban“ koje je izgrađeno na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunar između brojeva 195 i 197, te obnovljenog košarkaškog igrališta koje je sanirano u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ u Ulici Trebevićka.
17.10.2017.
Obnova saobraćajne signalizacije u Centru
Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali niz projekata obnove i postavljanja novih saobraćajnih ogledala i znakova.
17.10.2017.
U MZ Nahorevo okončano još nekoliko projekata Općine Centar
U srijedu, 18. oktobra 2017. godine u 13 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo će posjetiti prostorije Mjesne zajednice ''Nahorevo'' koje su otvorene u Ulici Nahorevo (zgrada bivše Poljoprivredne zadruge Centar).
16.10.2017.
Započela obnova pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije
Radnici građevinske firme „Bosman“ krajem prošle sedmice započeli su radove na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije i pristupne staze do objekta srednjoškolske ustanove, kao i izgradnju rampe za nesmetan prilaz osobama u invalidskim kolicima.
16.10.2017.
Održan prvi Bike Fest u parku Jezero
Općina Centar je u nedjelju 15. oktobra organizovala po prvi put, Bike Fest u parku Jezero.
16.10.2017.
Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina u završnoj fazi
U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina, završeno je polaganje cijevi za fekalnu i kišnu kanalizacionu mrežu, te priključenje okolnih stambenih objekata na novu infrastrukturu, dok su u završnoj fazi radovi na novoj vodovodnoj mreži.
16.10.2017.
Izgrađeno ''Ciciban'' igralište na Soukbunaru
U utorak, 17. oktobra 2017. godine u 10,30 sati, u prisustvu predstavnika Općine Centar, stanovnicima naselja Soukbunar bit će predato na upotrebu novo dječije igralište ''Ciciban'' koje je izgrađeno na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunaru između brojeva 195 i 197.
13.10.2017.
Završena posljednja faza arheološkog istraživanja u parku Kalin hadži Alijine džamije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH obišao lokalitet Kalin hadži Alijine džamije, smješten na uglu ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva, a gdje je u toku jučerašnjeg dana okončana posljednja faza arheološkog istraživanja koje je započelo početkom prošlog mjeseca.
13.10.2017.
U nedjelju Bike Fest u parku Jezero
Općina Centar Sarajevo organizuje po prvi put, u nedjelju 15. oktobra 2017. godine sa početkom u 13 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
13.10.2017.
Općinsko vijeće Centar raspravljalo o problemu klizišta
U četvrtak, 12. oktobra 2017. godine Općinsko vijeće Centar Sarajevo je održalo 4. tematsku sjednicu, a na dnevnom redu je bila problematika klizišta na području ove gradske općine. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
13.10.2017.
U Centru započeli radovi na izgradnji niša za kontejnere
Općina Centar, u saradnji sa Javnim kantonalnim komunalnim preduzećem „Rad“, pokrenula je projekat uređenja mjesta gdje su postavljeni kontejneri izgradnjom novih niša koje će, ukoliko to dozvole prostorne mogućnosti, biti izgrađene izvan saobraćajnica i trotoara kako bi pješaci imali olakšano kretanje.
13.10.2017.
Sutra teniski turnir za osnovce iz Centra
U organizaciji Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u subotu, 14. oktobra 2017. godine, sa početkom u 10 sati, bit će održan turnir u tenisu za učenike od VI do IX razreda osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.
13.10.2017.
Urnebesna monodrama „Međuigre 0-24“ na sceni Centra kulture i mladih
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 14. oktobra 2017. godine organizuje izvođenje urnebesne monodrame „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.