Mladi sa Centra uživali na izletu u Ajdinovićima

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar kulture i mladih“ danas je organiziralo besplatni izlet za mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.

Više od dvije stotine mladih sa područja ove lokalne zajednice uživalo je u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

 

Načelnik Općine Centar zajedno sa saradnicima i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić posjetili su mlade u Ajdinovićima i ovom prilikom razgovarali sa njima o raznim temama kako bi se dodatno popravio položaj ove populacije u društvu.

 

-Ovo je samo jedan od projekata u cilju većeg uključivanja mladih u programe koje nudi ova lokalna zajednica. Svjesni činjenice da su mlade generacije stub našeg društva, Općina Centar im kao društveno odgovorna lokalna zajednica posvećuje posebnu pažnju. O tome svjedoči i činjenica da smo za brigu o mladima u našem ovogodišnjem budžetu obezbijedili više od 900 hiljada maraka za različite projekte kojima želimo potaknuti aktivizam i mobilnost mladih kako bi ostvarili što bolji status u društvu. Uz sve ono što činimo očekujemo i od vas da se što aktivnije uključujete u procese odlučivanja i da svojim idejama doprinesete poboljšanju vašeg položaja i podizanju standarda života mladih u općini Centar i sigurno ćete imati našu veliku podršku. Želim vam puno uspjeha u životu i školovanju, da ostanete u svojoj domovini koju ćete zasigurno još jače povesti putem prosperiteta, jer vi ste svijetla budućnost Bosne i Hercegovine, istakao je Ajnadžić.

 

Na izletu je bila i Merjem Tajić, učenica Gimnazije Obala.

 

-Mislim da je ovo dobar potez Općine Centar da okupi što više mladih na jedno mjesto. Danas se svi zajedno družimo i uživamo u aktivnostima i prirodnom ambijentu koji nam pruža sportsko-rekreativni centar Ajdinovići, kazala je Tajić.

 

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići u općini Olovo je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti