OPĆINA BESPLATNO OBEZBIJEDILA TERENE ZA PRIPREME TENISERA

Načelnik Ajnadžić obišao teniski kamp i mladim reprezentativcima poželio sreću na predstojećim europskim takmičenjima

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 18. jula 2019. godine zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Sabinom Špago obišao teniske terene na Koševu gdje se održava teniski kamp u okviru priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna europska prvenstva u 2019. godini.

Teniski savez Bosne i Hercegovine obratio se sa zahtjevom za korištenje teniskih terena Javnoj ustanovi „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, a koja između ostalog, upravlja i teniskim terenima na Koševu.

 

Cijeneći rezultate koje mladi sportisti iz Bosne i Hercegovine ostvaruju na domaćim i međunarodnim takmičenjima, načelnik Ajnadžić je donio odluku da Općina Centar i Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ budu domaćini i podrže organizaciju teniskog kampa u cilju priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna europska prvenstva u 2019. godini. 

 

Teniski kamp se održava na teniskim terenima Koševo u periodu od 16. do 20. jula, a reprezentativci koriste jutarnje i popodnevne termine.

 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da Općina Centar posvećuje ogromnu pažnju mladima, a u okviru toga između ostalog ulaže značajna finansijska sredstva za sportiste, rekreativce i izgradnju i obnovu sportskih ploha i infrastrukture.

 

-Dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu nastavili smo podrškom organizaciji ovog teniskog kampa u okviru priprema za odlazak na pojedinačna europska prvenstva. Želim da vam čestitam na dosadašnjim rezultatima i poželim mnogo uspjeha i sreće u budućnosti. Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima ostvariti dobre rezultate i da ćemo zajedno dijeliti radost vaših uspjeha. Vi ste ambasadori ove zemlje i trudite se da nas uvijek predstavite u najboljem svjetlu, a ova lokalna zajednica će znati cijeniti i prepoznati dobre rezultate koje ostvarujete. Za svaki dobar plasman i medalju koju ostvarite na europskom takmičenju Općina Centar će vas nagraditi, istakao je Ajnadžić i dodao da Općina Centar intenzivno radi na poboljšanju uslova na teniskim terenima za zaljubljenike ovog sporta, i da će nastojati u što skorijem vremenu ovaj prostor infrastrukturno urediti i natkriti po uzoru na velike teniske centre.

 

Dragan Dragičević, trener i član stručnog odbora Teniskog saveza Bosne i Hercegovine zahvalio se načelniku Ajnadžiću na podršci koja im, kako je naveo, znači mnogo.

 

-U ime Teniskog saveza, selektora i naših mladih tenisera želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su nam omogućili da besplatno koristimo terene kako bi se na što bolji način pripremili za europska takmičenja koja nam slijede u periodu od 21. do 28. jula ove godine, kazao je Dragičević.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti