Načelnik Ajnadžić razgovarao sa građanima

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 24. jula 2019. godine zajedno sa saradnicima održao sastanak sa građanima sa područja Mjesne zajednice ''Podgaj-Tekija'' i iz Ulice Magribija (MZ ''Marijin dvor'').
Načelnik Ajnadžić razgovarao sa građanima

Naime, na 38. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar usvojena je Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“ (objekti na parcelama k.č. 1607/1, 1624 i 1618 K.O. Sarajevo VIII) u cilju stvaranja planskog preduvjeta za zamjenu građevinskog fonda, odnosno izgradnju novih objekata većih horizontalnih i vertikalnih gabarita od onih utvrđenih sadašnjim planom.

 

Kako je istakao načelnik Ajnadžić, u postupak donošenja izmjena i dopuna Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“ bit će uključeni svi zainteresirani subjekti, a odluka o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana neće biti usvojena dok se ne usaglase sve strane.

 

-Mi želimo razgovarati sa građanima i saslušati njihove prijedloge, sugestije i primjedbe. U naredna tri mjeseca ćemo raditi na prikupljanju informacija, a onda ćemo kroz dijalog pokušati doći do najboljeg rješenja, istakao je Ajnadžić.

 

Građani iz Ulice Magribija izrazili su zabrinutost zbog lošeg stanja stambenih objekata u kojima stanuju.

 

-Naše zgrade nemaju temelja i plašimo se da bi moglo doći do urušavanja zbog izgradnje objekata, istakli su.

 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da će od budućih investitora zahtijevati da vode računa o stabilnosti i izgledu okolnih zgrada.

 

-Gradnja u Ulici Magribija je obustavljena do daljnjeg. Nećemo dozvoliti da vaša sigurnost bude narušena i učinit ćemo sve da i građani a i budući investitori budu zadovoljni, dodao je Ajnadžić.

 

Građani su se zahvalili načelniku Ajnadžiću što ih je saslušao i izrazili nadu da će i ubuduće sve probleme rješavati razgovorom.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti