Očišćen lokalitet na Koševskom brdu oko potoka Sušica

U nastavku provođenja ekoloških akcija koje imaju za cilj zaštitu i uređenje okoliša na području općine Centar završena je dvodnevna akcija uređenja i čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica na Koševskom brdu. Potok Sušica nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar već nekoliko godina kontinuirano provodi ove ekološke akcije na pomenutom lokalitetu koji je nekada bio veoma zapušten. U akciji čišćenja i uređenja učestvovali su pripadnici štabova civilne zaštite formiranih po mjesnim zajednicama, kao i djelatnici KJKP ''Park''.

 

Nakon što je prije nekoliko godina očišćeno korito potoka i uklonjene velike količine nakupljenog otpada i samoniklog visokog i niskog rastinja na dijelu ispod ulice Muhameda Hadžijahića od broja 2 do 38 i pješačke staze prema naselju Velešići, tokom protekla dva dana uklonjen je biološki i drugi nakupljeni otpad i pokošena trava.

 

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar će nastaviti sa ovakvim akcijama koje imaju za cilj podizanje ekološke svijesti građana kako bi svi zajedno doprinijeli stvaranju ugodnijeg ambijenta za život.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti