Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u ponedjeljak 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

- Nadam se da će ova godina biti bolja svima nama. Uvijek treba da imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života. Ova tradicija će biti nastavljena. Naša srca su otvorena za vas i to je najvažnije. Svi zajedno treba da gradimo multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Želim odati dužno poštovanje sinovima ove zemlje koji su dali svoje živote za njenu odbranu i želim da se obavežemo da to nikada nećemo zaboraviti, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnu pripadnost, poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

-Sretna sam što smo se okupili i što na ovaj način njegujemo tradiciju i ukazujemo poštovanje i priznanje jedni drugima. Ja se nadam da će tako biti i ubuduće, da tradicija svih nas bude ispoštovana i da svi jedni drugima možemo pogledati u oči sa olakšanjem, vjerom i nadom u bolju budućnost, dodala je Karačić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti