Ajnadžić se susreo sa gradonačelnikom Prilepa

Delegacija Opštine Prilep iz Republike Sjeverne Makedonije, predvođena gradonačelnikom Ilijom Jovanoskim, posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

Prilikom posjete razgovarano je o saradnji, prije svega u oblasti kulture, ali i u drugim oblastima od interesa za navedene lokalne zajednice, kao i o ideji za bratimljenje ove dvije lokalne zajednice.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava na svim područjima.

 

-Radujemo se uspostavljanju saradnje sa Općinom iz prijateljske Republike Sjeverne Makedonije. Siguran sam da obje strane imaju mnogo za ponuditi u razmjenu. Mislim da je jako važno da se na lokalnom nivou uspostavljaju regionalni odnosi, što naravno može pomoći na globalnom i političkom nivou da dođemo do bržeg i boljeg rješenja određenih problema, istakao je Ajnadžić.

 

Gradonačelnik Jovanoski se zahvalio načelniku Ajnadžiću na gostoprimstvu i istakao da se raduje budućoj saradnji.

 

-Jako smo zainteresovani za saradnju sa Općinom Centar. Sva dobra iskustva možemo međusobno dijeliti i na taj način ubrzati progres naših lokalnih zajednica, naglasio je Jovanoski.

 

Ajnadžić je dodao da je Općina Centar u posljednjih nekoliko mjeseci ostvarila jako dobre odnose sa lokalnim zajednicama iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije..., te da će nastojati da se ova lokalna zajednica uveže sa što više općina i gradova iz cijele Evrope.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti