Vijesti

07.05.2018.
[FOTO] Ajnadžić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici
Romi iz cijelog svijeta jučer su proslavili svoj praznik Đurđevdan (Ederlezi), kojim obilježavaju dolazak proljeća u čiju čast se svečano oblače, stavljaju nakit, pjevaju romske pjesme, plešu romsko kolo. Tako je bilo i u sarajevskoj Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici gdje se lokalno stanovništvo od ranih jutarnjih sati pripremalo da obilježi ovaj romski praznik.
07.05.2018.
Jednokratna novčana pomoć Općine Centar za još 80 porodilja
U utorak, 8. maja 2018. godine u 11 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Titova 12) predstavnici Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će uručiti jednokratne novčane pomoći za 80 porodilja sa područja središnje sarajevske općine.
07.05.2018.
Program obilježavanja Dana Općine Centar za 8. maj
Programom aktivnosti u sklopu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, za utorak, 8. maja 2018. godine planirane su sljedeće manifestacije:
07.05.2018.
DANI OPĆINE CENTAR
[FOTO] Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje povodom Dana Općine
U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 6. maja 2018. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora ovogodišnji turnir svečano je otvorio Emir Guso, predsjednik Skupštine SK Sarajevo.
07.05.2018.
[FOTO] Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je u saradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“, Crvenim križom Centar, Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, te učenicima i nastavnim osobljem iz Osnove škole „Vladislav Skarić“ održala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
07.05.2018.
DANI OPĆINE CENTAR
Otvorena izložba "Modra rijeka, modro more"
U prisustvu brojnih posjetilaca, u sklopu obilježavanja Dana Općine Centar, u prostorijama sarajevskog Collegium Artisticuma otvorena je izložba "Modra rijeka, modro more" iz zbirke hrvatske galeristice i kolekcionarke Dagmar Meneghello.
05.05.2018.
Veliki broj mališana posjetio Pionirsku dolinu za „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“
Nestabilne vremenske prilike nisu spriječile veliki broj mališana da u subotu dođu u Pionirsku dolinu povodom održavanja manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo”.
04.05.2018.
Nova sportska i dječija igrališta za najmlađe sugrađane
Trećeg dana obilježavanja Dana Općine Centar, koji se na osnovu odluke Općinskog vijeća Centar obilježava od 2. do 9. maja, u petak 4. maja 2018. godine delegacija Općine Centar, koju su prevodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić obišli su nekoliko rekonstruiranih sportskih terena i igrališta i predali ih na korištenje našim najmlađim sugrađanima.
04.05.2018.
Nastavlja se program obilježavanja Dana Općine Centar
Programom aktivnosti u sklopu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, za predstojeći vikend planirane su sljedeće manifestacije:
04.05.2018.
Polaznici škole košarke učestvovali u obilježavanju Dana Općine Centar
U okviru projekta „365 sport plus“ pod pokroviteljstvom Općine Centar, veliki broj učenika iz osnovnih škola iz Centra besplatno pohađa i školu košarke koju vode treneri iz Košarkaškog kluba BBY (Bosnian Basketball Youth).
04.05.2018.
Proglašeni pobjednici fotofestivala učenika srednjih škola Općine Centar
U povodu Dana Općine Centar, u prostorijama Centra za mlade u sarajevskom FIS-u u Mis Irbinoj ulici na broju 10, u četvrtak 3. maja 2018. godine otvorena je izložba 20 najboljih fotografija prispjelih na javni konkurs „Kulturno-historijsko naslijeđe općine Centar Sarajevo“, na kojoj su proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg takmičenja.
04.05.2018.
DANI OPĆINE CENTAR
Noć sevdaha u Domu mladih povodom Dana Općine Centar
Povodom Dana Općine Centar u organizaciji Udruženja muzičkih talenata sevdalinke „Sevdah“ u Domu mladih na Skenderiji u četvrtak 3. maja 2018. godine održana je muzička manifestacija „Noć sevdaha“.
03.05.2018.
U Narodnom pozorištu otvoren Festival dječije umjetnosti
U Narodnom pozorištu Sarajevo u četvrtak 3. maja 2018. godine predstavom „Aladin i čarobna lampa“ koju je izveo ansambl Zagrebačkog kazališta lutaka zvanično je otvoren četvrti po redu Festival dječije umjetnosti (FEDU), koji će trajati do 7. maja ove godine.
03.05.2018.
Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Centar
U povodu 2. maja – Dana Općine Centar održana je 3. maja 2018. godine u Općini svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Svečanom skupu su, osim vijećnika, prisustvovali borci i članovi porodica šehida i poginulih branitelja i brojni drugi gosti.
03.05.2018.
Položeno cvijeće i odata počast na mezarjima, grobljima i spomen-obilježjima
Drugog dana obilježavanja Dana Općine Centar, koji se na osnovu odluke Općinskog vijeća Centar obilježava od 2. do 9. maja, u četvrtak 3. maja 2018. godine delegacija Općine Centar, koju su prevodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, su zajedno sa predstavnicima boračkih udruženja iz Centra, policije, bivših logoraša, obišli nekoliko mezarja i spomen-obilježja gdje su učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odali dužnu počast svim stradalima tokom protekla dva rata.
03.05.2018.
Program obilježavanja Dana Općine Centar za 4. maj
U povodu 2. maja – Dana Općine Centar planiran je niz manifestacija kako bi se na dostojanstven način obilježio praznik ove lokalne zajednice.
02.05.2018.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u srijedu 2. maja 2018. godine obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.
02.05.2018.
Otvorena izložba ratnih fotografija u galeriji „Preporod“
U okviru obilježavanja 2. maja, Dana Općine Centar, Organizacioni odbor je za građane Sarajeva pripremio bogat svečani i kulturno-zabavni program koji će biti realiziran od 2. do 9. maja ove godine.
02.05.2018.
Povodom Dana Općine Centar 3. maja planiran niz manifestacija
U povodu 2. maja – Dana Općine Centar koji se obilježava u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada toga dana ratne 1992. godine, bit će održane brojne svečarske i kulturno-umjetničke manifestacije od 2. do 9. maja.
30.04.2018.
Općini Stolac donirano 15 hiljada KM za opremanje jedinica civilne zaštite
Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Stolac u iznosu od 15.000 maraka za nabavku vatrogasne opreme i materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Službe civilne zaštite.