Započeli radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar

Početkom ovog mjeseca započeli su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar, na dionici saobraćajnice koja povezuje ulice Soukbunar i Porodice Foht.

 

Radove finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 71.500 KM, dok je realizator projekta Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. 


Kako je planirano u dostavljenom predmjeru i predračunu radova, koje je izradilo pomenuto komunalno preduzeće, na ovoj lokaciji koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici "Soukbunar“, biće između ostalog postavljeno 280 metara novih kanalizacionih cijevi, promjera 300 mm, te će biti urađena rekonstrukcija deset postojećih priključaka. Po okončanju montažnih radova biće obavljeno geodetsko snimanje kako bi se nova trasa kanalizacione mreže upisala u katastar podzemnih instalacija, kao i ispitivanje novog cjevovoda posebnim kamerama. 


–Naša firma je dobila posao izvođenja zemljanih radova u ovom projektu što podrazumijeva mašinski iskop duž trase, dok je za montažne radove postavljanja novih cijevi separatne fekalne i kišne kanalizacione mreže i prespajanje nove mreže na priključke okolnih domaćinstava, zaduženo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Završetak radova je na osnovu potpisanog ugovora planiran u roku od 30 dana. Nakon toga slijedi asfaltiranje Ulice mali Soukbunar, za šta je također angažovana naša firma, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“. 


Rekonstrukciju ove saobraćajnice također finansira Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovu namjenu izdvojila 81.880 KM


Realizacija projekta izgradnje separatne kanalizacione mreže se odvija na osnovu sporazuma o finansiranju radova kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ sporazum potpisao direktor Enver Hadžiahmetović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti