Sutra uručenje zaključaka o isplati sredstva osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom

U petak, 19. juna 2020. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, sala 33) u 10 sati će biti upriličeno uručenje zaključaka o isplati sredstava za deset lica koja su dobila otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom.

U proteklih mjesec dana Općina je zaprimila oko 220 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, a isplata sredstava je započela na žiro račune podnosioca zahtjeva.

 

Podsjećamo, sa namjerom da pomogne stanovnicima koji su u vrijeme nesreće uzrokovane koronavirusom dobili prekid ugovora o radu Općina Centar je izdvojila u budžetu 200.000 maraka za jednokratne novčane pomoći. Pored niza mjera koje je poduzela u prethodnom periodu, Općina na ovaj način pokušava pomoći još jednoj od ugroženih kategorija stanovništva u nadi da će u što kraćem vremenskom periodu ponovno zasnovati radni odnos.

 

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren 30 dana nakon prestanka proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće ili do utroška planiranih sredstava.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti