Za opremanje nove ambulante u Pionirskoj dolini Općina izdvojila 40.000 KM

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji transfera u iznosu od 40.000 maraka JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ na ime sufinansiranja nabavke medicinske opreme i namještaja neophodnog za otvaranje ambulante porodične medicine u Pionirskoj dolini, u Ulici Nahorevska 103.

Navedeni protokol generalnom direktoru JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Muhamedu Ahmiću uručio je savjetnik načelnika Osmo Babić.

 

Direktor Ahmić se zahvalio Općini Centar na svesrdnoj podršci u radu, a naročito u vrijeme pandemije koronavirusa.

 

-Mi ćemo raspisati tender za nabavku neophodne opreme za potrebe otvaranja ambulante porodične medicine u Pionirskoj dolini, u Ulici Nahorevska 103, pojasnio je Ahmić.

 

Savjetnik Babić je podsjetio da je otvaranje ambulante u Pionirskoj dolini dugogodišnji zahtjev građana sa tog mjesnog područja.

 

-Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga bude što bliže građanima, naglasio je Babić.

 

Pomenuti projekat je započeo inicijativom načelnika Ajnadžića koji je sredinom prošle godine uz saglasnost Općinskog vijeća Centar potpisao sporazumni raskid ugovora o zakupu čime je ozvaničeno preuzimanje poslovne zgrade u Nahorevskoj ulici broj 103 od zakupca firme „NELT“ d.o.o. i vraćanje prostorija u posjed Općine Centar. Nakon toga je Općina Centar obezbijedila u svom budžetu sredstva za adaptaciju i prilagođavanje, te opremanje ovih prostorija za potrebe otvaranja novog Centra za zdravo starenje. Radovi na adaptaciji i uređenju prostora privode se kraju, a nakon provedene tenderske procedure, prostor će biti i opremljen onako kako nalažu principi porodične medicine.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti