Općina Centar i Ambasada Češke Republike će zajednički realizovati ekološke projekte

Ambasadorica Republike Češke NJ.E. Ivana Hlavsová i konzulka Jana Zelingerová posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić sa saradnicima. Na sastanku je razgovarano o saradnji Ambasade Republike Češke i Općine Centar, a naglasak je stavljen na ekološke projekte i zaštitu životne sredine.

-Prije svega čestitam načelniku Mandiću na osvojenom mandatu i vjerujem da će opravdati očekivanja stanovnika općine Centar. Ambasada Republike Češke ostvaruje dobru saradnju sa institucijama u Bosni i Hercegovini, te stoga vjerujem da ćemo i sa Općinom Centar realizovati projekte u interesu građana jer naše dvije države imaju i historijske veze, naglasila je ambasadorica Hlavsová.

 

Češka Republika u Bosni i Hercegovini trenutno implementira razvojni projekat vrijedan četiri miliona maraka. Tri miliona KM će biti realizovano preko KJKP Rad na izgradnji kapaciteta i recikliranja, a ostatak je planiran za manje projekte sa lokalnim zajednicama.

 

-Ovo je prvi sastanak predstavnika Ambasade Češke Republike i Opštine Centar. Uskoro će timovi naše lokalne zajednice i Ambasade održati sastanak na kojem će definisati daljnje korake i raditi na projektima. Češka Republika snažno podržava projekte i posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. Opština Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica je itekako zainteresovana za ekološke projekte, te ćemo stoga intenzivno raditi na njihovoj realizaciji, kazao je načelnik Mandić.   

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti