Vijesti

22.04.2019.
Održan prijem povodom Uskrsa
Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 22. aprila 2019. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.
22.04.2019.
JAVNI POZIV ZA PREDAJU ZAHTJEVA
Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike
U sklopu projekta ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika'' Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, raspisala je i ove godine javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je objavljen 18. aprila 2019. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (Javni pozivi, konkursi i oglasi) i ostaje otvoren 15 dana.
20.04.2019.
OPĆINA CENTAR POKRENULA EKO AKCIJU
Načelnik Ajnadžić se pridružio učesnicima eko akcije Neka Centar zablista
Danas je započela velika ekološka akcija uređenja područja općine Centar koja će trajati naredna tri dana.
20.04.2019.
NASTAVAK PROJEKTA „MZ 365“
Mališani sa Nahoreva uživali u izvedbi dječije predstave „Lakonoga u čarobnoj šumi“
Nakon uspješne izvedbe predstave „Bosanski lonac“ koju su izveli glumci Alternativnog teatra komedije „Rajvosa“, predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo nastavljaju sa realizacijom projekta pod nazivom ''MZ 365'', a koji ima za cilj sadržaje iz kulture približiti građanima na način da se oni besplatno održavaju u mjesnim zajednicama.
19.04.2019.
EDUS-u DONIRANO 10.000 KM
Nastavljena podrška Općine Centar obrazovanju djece sa posebnim potrebama
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Mustafom Mulićem i vijećnicom Enom Maglić, posjetio je Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju – EDUS-Edukacija za sve, koje je smješteno u objektu Javne ustanove „Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor“-predškolski odjel u Ulici Kemala Kapetanovića 43 u Novom Sarajevu.
19.04.2019.
POTPISANI UGOVORI O DODJELI BUDŽETSKIH GRANTOVA
Podrška zdravstvu, karitativnim i drugim nevladinim organizacijama
U Općini Centar je u petak, 19. aprila 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao protokole sa predstavnicima karitativnih i drugih nevladinih organizacija i udruženja kojima su za njihove projekte dodijeljena planirana i odobrena finansijska sredstva iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar.
19.04.2019.
Neka Centar zablista
Općina u naredna tri dana organizuje velike ekološke akcije
U okviru obilježavanja 22. aprila, Dana planete zemlje, Općina Centar Sarajevo organizovala je niz aktivnosti koje traju od 15. do 29. aprila, a gdje su građani, ustanove i institucije dali doprinos očuvanju okoliša ove lokalne zajednice.
19.04.2019.
Dječija predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ u Mjesnoj zajednici Nahorevo
U okviru projekta pod nazivom ''MZ 365'' kojeg je pokrenuo Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 20. aprila 2019. godine će biti izvedena dječija predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ u prostorijama Mjesne zajednice „Nahorevo“, koje su smještene u objektu nekadašnje Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu.
19.04.2019.
Povodom Uskrsa čestitka i donacija Općine Centar
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku bolju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.
19.04.2019.
Čestitka Općine Centar povodom Pesaha
Povodom Pesaha - velikog jevrejskog praznika proljeća i slobode, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u njihovo ime, najiskrenije i srdačne čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru sa nadom i vjerom u bolji zajednički život u uzajamnom razumijevanju, toleranciji i poštovanju.
18.04.2019.
Održana 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Umjesto 63 na Hastahani planirano 89 posto parkovske površine
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak, 17. aprila 2019. godine 36. redovnu sjednicu. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
18.04.2019.
Stanovnici Soukbunara uživali u izvedbi predstave „Bosanski lonac“
U srijedu, 17. aprila 2019. godine u večernjim satima stanovnici Soukbunara su u prostorijama svoje mjesne zajednice (Soukbunar 203) uživali u predstavi „Bosanski lonac“ koju su izveli glumci Alternativnog teatra komedije „Rajvosa“.
18.04.2019.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ sredinom aprila ove godine je počelo sa proljetnom akcijom prikupljanja kabastog otpada u devet općina Kantona Sarajevo.
17.04.2019.
Učenici Osnovne škole „Isak Samokovlija“ dobili svoj botanički kutak
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa nastavnim osobljem i članovima eko sekcije Osnovne škole „Isak Samokovlija“ danas na zelenoj površini u Ulici Franca Lehara na Marijin dvoru posadio sadnice sezonskog cvijeća i drveća.
17.04.2019.
Potpisani sporazumi sa školskim ustanovama i asocijacijama studenata
Načelnik Ajnadžić podržao aktivizam srednjoškolaca i studenata sa Centra
U srijedu 17. aprila 2019. godine u prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje sporazuma kojima će biti pružena finansijska podrška iz općinskog budžeta za aktivizam mladih.
17.04.2019.
FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata
Općina Centar je raspisala Javni poziv udruženjima boračke populacije sa njenog područja za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz općinskog budžeta u 2019. godinu.
17.04.2019.
OPĆINA CENTAR UČESTVOVALA NA TEMATSKOJ KONFERENCIJI
Projekat „Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina“
Predstavnici Općine Centar učestvovali su na tematskoj konferenciji na temu „Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina“ koja je održana 10. i 11. aprila 2019. godine.
16.04.2019.
Počelo anketiranje građana
Veliko interesovanje stanara za izgradnju naselja „Zuko Džumhur“
Služba za registar, upravljanje imovinom i katastar nekretnina Općine Centar je u saradnji sa Savjetom Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ 9. aprila ove godine započela sa anketiranjem stanara iz ulica Jukićeva, Muhameda Hadžijahića i Zuke Džumhura na ovom području o izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa „Zuko Džumhur“.
16.04.2019.
Obilježena godišnjica smrti generala Rasima Delića
Na šehidskom mezarju Kovači danas je obilježena godišnjica smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Rasima Delića, koji je preminuo na današnji dan, 16. aprila 2010. godine.
16.04.2019.
Ajnadžić se susreo sa gradonačelnikom Trogira
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić boravio je u posjeti Hrvatskoj gdje se sastao sa gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem.