Započele pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar

Organizacioni odbor na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom, održao je 21. aprila 2021. godine sastanak na kojem je razgovarano o pripremama za obilježavanje Dana Općine Centar koji će trajati od 2 do 9. maja.

U radu Organizacionog odbora, osim predstavnika Općinskog vijeća i općinske administracije, učestvuju i pripadnici boračkih udruženja iz Centra.

 

S obzirom na epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom i ove godine će program biti prilagođen mjerama kriznih štabova.

 

Tako je preliminarno dogovoreno da se 2. maja položi cvijeće i oda počast na šehidskom mezarju Kovači, kod Vječne vatre, na spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, te spomen obilježju 2. maj kod mosta na Skenderiji.

 

Narednog dana biće položeno cvijeće i odata počast kod Male kule na Grdonju, kod spomen ploče u krugu JU Psihijatrijska bolnica, na Šipu, gradskim grobljima, kod hotela Zagreb, mostu Suade i Olge, te spomeniku Vraca.

 

Svečana sjednica će biti održana 5. maja nakon čega će biti obilježen Dan odreda Soukbunar.

 

Dan mladih će biti obilježen 8. maja.

 

Naredne sedmice će biti održan još jedan sastanak Organizacionog odbora gdje će se usvojiti konačni program obilježavanja Dana Općine Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti