Obilježena godišnjica stradanja beba iz Dječijeg doma Bjelave

Predstavnici Kantona Sarajevo, Grada i općina, u četvrtak 22. aprila 2021. godine, zajedno sa upravom KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“ na 14. godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položili su cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju "Vlakovo".

2007. godine u požaru koji je izbio na trećem spratu Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja (Dječiji dom „Bjelave“) smrtno je stradalo šest beba (četiri dječaka i dvije djevojčice), štićenika ove ustanove.

 

U ime Općine Centar cvijeće su položili i odali dužnu počast tragično stradalim bebama načelnik Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Irom Adilagić, te vijećnicima Alenom Girtom, Željkom Majstorovićem i Velijom Katicom.

 

-Pomen na tragično izgubljenu mladost mora biti svaki put nova prilika za podsjećanje da se ovakve stvari više nikada i nikome ne dese. Više nivoa vlasti mora sarađivati i udružiti se kako bi ovaj segment društva sistemski riješili i doveli socijalnu zaštitu na nivo na koji to ova djeca zaslužuju, objasnio je načelnik Mandić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti