Vijesti

26.04.2019.
Održana 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 25. aprila 2019. godine održana je 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
26.04.2019.
Komedija „Cosa nostra“ na sceni Centra kulture i mladih
U velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1), večeras u 20 sati bit će izvedena komedija „Cosa nostra“.
26.04.2019.
U punoj sali Centra kulture sinoć održan predramazanski koncert
U prostorijama Centra kulture i mladih - javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, održan koncert duhovne muzike.
26.04.2019.
Čestitka i donacija Općine povodom Vaskrsa
Povodom nastupajućeg velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu lično, sa željama da praznične dane provedu u zdravlju, ispunjeni radošću, u miru, ljubavi i u krugu svojih najbližih, kao i željama da ovaj veliki praznik bude dodatni poticaj svima da u duhu uzajamnog poštovanja i tolerancije doprinosimo izgradnji zajedničke bolje budućnosti.
25.04.2019.
Sastanak delegacija Općine Centar i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH
Obnova travnjaka i postavljanje brojčanika naredni projekti na stadionu Koševo
U Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na temu modernizacije stadiona na Koševu i ispunjavanju kriterija koje propisuje FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.
25.04.2019.
Saopćenje Sindikata Općine Centar Sarajevo
Nije tačno da plaće kasne
Sindikalna organizacija Općine Centar Sarajevo, ponukana izjavama vijećnika Denisa Challengera, o navodnim kašnjenjima plaća u ovoj lokalnoj zajednici izdaje sljedeće saopštenje za javnost:
25.04.2019.
Večeras u Jelićevoj koncert povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana
U prostorijama Centra kulture i mladih - javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, večeras sa početkom u 20 sati bit će održan koncert duhovne muzike.
25.04.2019.
Odigrane prve utakmice odbojkaškog takmičenja za učenice iz Centra
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ organizira tradicionalno općinsko odbojkaško takmičenje za djevojčice.
24.04.2019.
Počeli radovi na obnovi saobraćajnice u Ulici Hamdije Kreševljakovića
Tokom ove sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na obnovi saobraćajnice u Ulici Hamdije Kreševljakovića (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
24.04.2019.
Delegacija Austrije posjetila Općinu Centar
U Općini Centar Sarajevo u srijedu, 24. aprila 2019. godine boravila je delegacija Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije čiji domaćini su bili općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić sa saradnicima.
24.04.2019.
Općini Centar potvrđen ISO standard
Općina Centar je, kao prvi organ u oblasti državne uprave u BiH, 16. aprila 2003. godine, dobila certifikat ISO 9001 međunarodnog standarda kvaliteta za usluge koje općinske službe pružaju građanima u oblasti lokalne uprave.
24.04.2019.
ODRŽAN TRADICIONALNI SEDER
U Jevrejskoj općini upriličen prijem povodom obilježavanja Pesaha
Jevreji širom svijeta obilježavaju Pesah, praznik slobode, proljeća, porodične radosti i beskvasnog hljeba, koji se slavi u spomen spasenja Jevreja iz egipatskog ropstva.
24.04.2019.
Ajnadžić i Forto održali sastanak
Vlada KS i Općina će zajednički realizovati dio kapitalnih projekata
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa kantonalnim premijerom Edinom Fortom.
24.04.2019.
Općina Centar dodjeljuje još 12 plastenika
U četvrtak, 12. decembra 2019. godine u 13 sati u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ (Patriotske lige 58) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa 12 poljoprivrednika sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom.
23.04.2019.
Javni uvid u Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradski centar Marijin dvor-lokalitet Hastahana
Općinsko vijeće Centar je na 36. redovnoj sjednici, održanoj 17. aprila 2019. godine, utvrdilo Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradski centar Marijin dvor-lokalitet Hastahana s Nacrtom odluke o njegovom provođenju, koji su upućeni na javni uvid.
23.04.2019.
Ajnadžić posjetio ambasadora NR Kine u BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ji Pinga.
23.04.2019.
Sutra redovna sjednica Općinskog vijeća
Redovna 37. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 25. aprila 2019. godine sa početkom u 10 sati u sali Općinskog vijeća Centar (Mis Irbina 1).
23.04.2019.
Odigrano treće kolo turnira u odbojci za dječake
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ organizira tradicionalno općinsko odbojkaško takmičenje za dječake.
22.04.2019.
Treći dan velike ekološke akcije povodom Dana planete Zemlje
U prethodna tri dana na području Centra, a u organizaciji Općine provedene su velike ekološke akcije sa ciljem čišćenja i uređenja životnog prostora.
22.04.2019.
Obilježena godišnjica stradanja beba Dječijeg doma Bjelave
Predstavnici Kantona Sarajevo, Grada i općina, u ponedjeljak 22. aprila 2019. godine, zajedno sa upravom JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“ na dvanaestu godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položili su cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju "Vlakovo".