Općina Centar nastavlja podržavati Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba

U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta Javnoj ustanovi „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ u iznosu od 5.000 KM.
Općina Centar nastavlja podržavati Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba

Sredstva su izdvojena kako bi se poboljšali uslovi boravka i socijalno zdravstvenog zbrinjavanja osoba sa invaliditetom s naglaskom na psihosocijalnu rehabilitaciju korisnika.

 

Navedeni protokol su potpisali načelnik Srđan Mandić i v.d. direktor Doma Husnija Ovčina koji se u ime korisnika i uposlenika zahvalio na doniranim sredstvima.

 

–Donacija Općine Centar će doprinijeti poboljšanju uslova boravka i socijalno zdravstvenom zbrinjavanju osoba sa invaliditetom. Iskreno se nadam da će Općina Centar i u narednom periodu finansijski pomagati rad ove ustanove, naglasio je Ovčina.

 

Općina Centar već dugi niz godina pomaže i podržava rad pomenute ustanove, a kako je naglasio načelnik Mandić, u skladu sa raspoloživim sredstvima, takva saradnja će biti nastavljena i u budućnosti.

 

Osnovna djelatnost Doma je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje odraslih osoba sa poteškoćama, među kojima veći broj pripadnika boračke populacije, sa trajnim smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, te osoba sa specifičnim oboljenjima, ukoliko ne postoje osnovni uslovi za njihov smještaj u vlastitoj ili drugoj porodici, a nije im neophodno bolničko liječenje ili je ono završeno. Korisnicima se pružaju usluge stalnog stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, stručnog socijalnog rada, psihosocijalne pomoći i podrške, radno-kreativne i sportsko-rekreativne aktivnosti, te brojna kulturno-zabavna događanja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti