U čast „Quo Vadis, Aida?“ Centar kulture i mladih organizuje koncert filmske muzike

Ovogodišnja svečana ceremonija dodjele Oscara će biti organizovana po 93. put u Hollywoodu u Los Angelesu u noći s nedjelje 25. na ponedjeljak 26. aprila.
U čast „Quo Vadis, Aida?“ Centar kulture i mladih organizuje koncert filmske muzike

Među nominacijama za ovu najprestižniju američku i svjetsku nagradu nalazi se i film „Quo Vadis, Aida?“ bh. rediteljice Jasmile Žbanić.

 

Tim povodom, Javna ustanova „Centar za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo“ u nedjelju će održati koncert filmske muzike u saradnji s Film Music Orkestrom iz Zagreba. Film o genocidu u Srebrenici u utrci je za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu, a CKM Sarajevo održavanjem koncerta želi pružiti podršku rediteljici i ostatku ekipe filma.

 

-Tu noć ćemo u njihovu čast emitovati online koncert na društvenim mrežama i portalu Klix.ba. Nakon premijernog prikazivanja koncerta 25. aprila u 22 sata snimak će biti repriziran na BHRT-u 26. aprila od 21.30 sati, kazao je direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović.

 

Pripreme za ovu manifestaciju već traju, gdje se na sceni teatra „Luda kuća“ snima ovaj koncert. Bend koji će nastupiti u okviru koncerta filmske muzike čine: Elma Burnić (vokal), Josip Mimica (klarinet), Antonio Vrbički (harmonika), Borna Šercar (bubanj), Jurica Rukljić (tuba) i Admir Ćulumarević (gitara).

 

Producentica koncerta je Amra Hadžihafizbegović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti