Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili Udruženje penzionera općine Centar

Općinsko Vijeće Centar je na sjednici održanoj 9. marta 2017. godine usvojilo Odluku o obilježavanju Dana penzionera općine Centar 27. aprila, na dan osnivanja Udruženja penzionera općine Centar.

Tim povodom je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa svojom zamjenicom Irom Adilagić danas posjetio sjedište Udruženja penzionera u Ulici Ćemaluša 1. 

 

Dobrodošlicu svojim gostima iz Općine Centar  su poželjeli Mujo Slato, predsjednik izvršnog odbora i Miro Šego, predsjednik Skupštine ovog udruženja. 

 

Ovom prilikom je predsjedavajući Đozo čestitao penzionerima Centra njihov dan i zaželio im je duge i sretne penzionerske dane provedene najprije u dobrom zdravlju. – Pored pandemije koronavirusa koja nam je smanjila ovogodišnji budžet za gotovo 16 miliona KM, Općina Centar nastavlja da podržava kako ovo udruženje tako i penzionere općine kroz razne projekte. Tako smo u budžetu obezbijedili iznos od 340.000 KM koji je namijenjen našoj najstarijoj populaciji. Naša vrata u Općini Centar, kao kod načelnika tako i kod mene kao predstavnika Općinskog vijeća, uvijek su otvorena za vaše prijedloge i sugestije posebno kada su dobri projekti u pitanju. Smatram da svi nivoi vlasti moraju biti aktivno uključeni u bolje rješavanje njihovih problema, jer su oni tokom svog radnog vijeka gradili ovu državu,  kazao je Đozo.

Predstavnici Udruženja penzionera općine Centar su izrazili zahvalnost na današnjoj posjeti uvjereni da ona predstavlja bolju buduću saradnju. -Ovo udruženje broji oko 7.500 članova od čega je preko 70% sa najnižim primanjima i onda vam taj podatak govori koliko teško se borimo sa svakodnevnim preprekama, objasnili su iz Udruženja penzionera općine Centar.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar izdvojena su sredstva za realizaciju projekata: stalne socijalne pomoći u vidu sufinansiranja nabavke hljeba i mlijeka za najugroženije penzionere (260.000 KM), za pomoć u nabavci lijekova (60.000 KM), kroz projekte Udruženja penzionera općine Centar (10.000 KM), te za pripremu projektne dokumentacije za Dom penzionera planiran je iznos od 10.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti