Načelnik Mandić posjetio Zetru

Općina nastavlja podršku masovnoj vakcinaciji stanovništva

Načelnik Srđan Mandić zajedno sa sekretarom Općine Adelinom Džanković posjetio je u nedjelju 25. aprila Zetru gdje je u toku masovna vakcinacija stanovništva protiv COVID-19.

Amela Kečo, direktorica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo upoznala je goste iz Općine sa procesom vakcinacije, te ujedno zahvalila na pomoći koju je ova lokalna zajednica pružila zdravstvenim ustanovama u borbi sa pandemijom.

-Vakcinacija protiče bez ikakvih problema. Naši sugrađani nam svakodnevno upućuju riječi pohvale i podrške i to nam je velika motivacija. U procesu masovne vakcinacije uključeni su zdravstveni radnici iz svih ustanova, dakle KCUS-a, Opće bolnice, JU Domovi zdravlja, Hitne pomoći... Ovom prilikom želim da se zahvalim i Općini Centar koja nam je bila velika podrška u proteklom periodu, od obezbjeđivanja neophodne opreme, pa sve do toga da su nam uposlenici Općine pomagali u transportu pacijenata koji nisu bili u mogućnosti sami doći na vakcinaciju, naglasila je Kečo.

Načelnik Mandić je kazao da će Općina nastaviti pomagati u skladu sa mogućnostima, ali i naglasio da će ova lokalna zajednica večeras obezbijediti iftar za svo osoblje koje se nalazi u Zetri.

-Reakcije naših sugrađana na organizaciju najbolje govore u prilog tome da smo uspjeli. Veoma sam obradovan onim što sam vidio. Mi ćemo nastaviti pomagati zdravstvene ustanove u borbi protiv koronavirusa, ali i zdravstveni sistem općenito. U narednih nekoliko dana ćemo obezbijediti telefonske brojeve za prijavu za vakcinaciju. Uskoro počinju radovi na ambulanti na Šipu, a ambulanta u Pionirskoj dolini će u narednim sedmicama biti u potpunosti završena, istakao je načelnik Mandić uputivši čestitke svom osoblju angažovanom u Zetri na izvanrednoj organizaciji i predanom radu. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti